Πανελλαδική Γραμματεία: Ο κυβερνητικός εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίζονται!!

11/03/2016 - 22:40

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ(11.3.2016)

ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!

Τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ανάγκες στα σχολεία όλης της χώρας (22.000 είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών για φέτος, σε διάφορες φάσεις, οι όποιες δεν καλύπτουν το σύνολο των αναγκών), τη στιγμή που ακόμα και σήμερα, στη μέση της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν πάνω από 3.000 κενά στα σχολεία, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες οργανικές θέσεις, που ακόμα και με τα στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου είναι ακάλυπτες, η κυβέρνηση και ο Υπ. Παιδείας κοροϊδεύουν και εμπαίζουν με προκλητικό τρόπο τους χιλιάδες αναπληρωτές και αδιόριστους συναδέλφους, συνολικά τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Για την κυβέρνηση ένα πράγμα προέχει. Η πιστή τήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στους θεσμούς (Ε.Ε. – ΔΝΤ- ΕΚΤ), το ΣΕΒ και την πλουτοκρατία, στα πλαίσια της υλοποίησης του 3ου μνημονίου. Ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε: «Πρώτα η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, για να πετύχει η αξιολόγηση και, αν το επιτρέψουν(!!!) τα δημοσιονομικά περιθώρια, ίσως να μπορέσει να κάνει κάποιους (!!!) διορισμούς εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών». Δηλαδή ζήσε Μάη μου να φας Τριφύλλι!

Το θράσος της Κυβέρνησης δεν έχει όριο, ο Υπ. Παιδείας στη συνάντηση, ενώ ίδιος δεν έκανε καμία συγκεκριμένη πρόταση και δεν έδωσε κανέναν χρονοδιάγραμμα, ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς και το συνδικαλιστικό κίνημα να γίνουν ντεκόρ στην αντιεκπαιδευτική κι αντιλαϊκή πολιτική, Ε.Ε. και κυβέρνησης, ζήτησε «να στηρίξουν» την κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της, «να στηρίξουν» τη «διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς!!! Ο κ.Φίλης έχει βαλθεί να βρει πρόθυμους συνεργάτες για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να βγάλει εις πέρας τη «βρώμικη δουλειά» που έχει αναλάβει, για το πέρασμα των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων (ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις, "νέο" σχολείο κ.ά.). Αλήθεια από που αντλεί το θράσος ο Υπ. Παιδείας να καλεί τις Ομοσπονδίες να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση; Μήπως από τη στήριξη που έδωσε η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ στην κυβερνητική εναλλαγή, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση; Μήπως από τη συμμετοχή των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ στο διάλογο απάτη της κυβέρνησης για την Παιδεία;

Αυτή η τακτική είναι άθλια και προκλητική!! Την καταγγέλλουμε, ειδικά στους χιλιάδες συναδέλφους μας αναπληρωτές, οι οποίοι σε λίγους μήνες θα είναι και πάλι άνεργοι, απολυμένοι με τη βαλίτσα στο χέρι να περιμένουν εκ νέου την πρόσληψή τους, όποτε, και αν αυτή γίνει, για να αναπληρώσουν για άλλη μια χρονιά τον εαυτό τους!

Αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν. Ελαστική εργασία, αναπληρωτές, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ΕΣΠΑ, 5μηνα, Voucher, «Κοινωφελής Εργασία» και όχι
ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Είναι απαράδεκτο ο Υπ. Παιδείας να επικαλείται για τους διορισμούς/προσλήψεις τις δυσκολίες, που προκύπτουν από τις αποφάσεις του ΣΤΕ, το νομικό καθεστώς και το Σύνταγμα και για να τις ξεπεράσει( γιατί δεν ξέρει, λέει, πώς !!!) να ζητάει τη νομική συνδρομή των Ομοσπονδιών (ΔΟΕ –ΟΛΜΕ)!!!

Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από το 2010 και μετά, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα σχολεία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, αφού οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών είναι πρακτικά μηδενικοί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ!! Εδώ βρίσκεται ο πυρήνας του προβλήματος. Το πρόβλημα δεν είναι νομικό είναι πολιτικό! Δεν βρίσκεται στο τρόπο διορισμού και τα κριτήρια αλλά στο γεγονός ότι δεν γίνονται διορισμοί!

Όλες οι κυβερνήσεις (και η σημερινή), σαν να μην έφτανε η κοροϊδία, παίζουν και το βρόμικο παιχνίδι της διάσπασης των συναδέλφων μέσα από τα κριτήρια των υποτιθέμενων διορισμών. Μεγάλη ευθύνη έχουν όλες αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που προτάσσουν το ζήτημα των κριτηρίων. Τεράστιες ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ που έχει μπει σε αυτό το παιχνίδι του Υπουργείου με τις αποφάσεις της στο τελευταίο συνέδριο.

Ο Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στήνουν παραστάσεις, όπως η αυτή της συνάντησης με ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, για να παραπλανήσουν τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλο το λαό, να υποταχθεί στην αντιλαϊκή καταιγίδα.

Τώρα όλες και όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, τη διεκδίκηση των απωλειών μας και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας. Για την κάλυψη όλων των κενών, αλλά και των σύγχρονων αναγκών στην εκπαίδευση (που δεν χωράνε στα 30αρια τμήματα, τα κλειστά ολοήμερα, τα υποστελεχωμένα ειδικά σχολεία, τα 60.000 προνήπια που βρίσκονται εκτός προσχολικής αγωγής). Αυτές οι ανάγκες μας ικανοποιούνται μόνο με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών. Με μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους. Με μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όλοι στον αγώνα. Όλοι στην 48ωρη απεργία με τη κατάθεση του Νόμου Λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό.

Ειδικά οι αναπληρωτές συνάδελφοι, με τη μαζική τους συμμετοχή στην Απεργία να δώσουν αποφασιστική απάντηση στον Κυβερνητικό εμπαιγμό.

Αθήνα, 11-3-2016

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα