Πανελλαδική Γραμματεία: Ν’ ανοίξουν τώρα όλα τα Δημόσια ΙΕΚ!

22/11/2015 - 14:14

Ν’ ανοίξουν τώρα όλα τα Δημόσια ΙΕΚ!

Να καλυφθούν όλα τα κενά!

Κανένα τμήμα των ΕΠΑΛ να μην κλείσει!

Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα Δημόσια ΙΕΚ παραμένουν κλειστά ενώ θα έπρεπε να λειτουργούν από την 1 Οκτώβρη.

Χιλιάδες σπουδαστές σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε απόγνωση αφού δεν λειτουργούν τα ΙΕΚ, στα οποία ταυτόχρονα υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, εργαστήρια και βιβλία.

Το Υπουργείο για να μπαλώσει τα χιλιάδες κενά που έχει αφήσει στα Δημόσια ΙΕΚ συγχωνεύει και κλείνει τμήματα των ΕΠΑΛ δημιουργώντας έτσι με τεχνητό τρόπο πλεονάζων προσωπικό το οποίο το μετακινεί υποχρεωτικά από περιοχή σε περιοχή. (π.χ. Αττική, Αχαΐα, Κεφαλονιά και αλλού).

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι απαράδεκτο και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Την ίδια στιγμή οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να κάνουν μαθήματα σε εξαντλητικά ωράρια (15.00-22.00 ωράριο πλήρους λειτουργίας, πενθήμερο και Σάββατο (!!!), όπως επίσης και σε διακοπές Χριστουγέννων) με μεγάλη πιθανότητα να επεκταθεί το ωράριο και πριν τις 15.00. Η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει αρκετούς από όσους δουλεύουν τα πρωινά, να επιλέξουν ανάμεσα στη δουλειά και τη σχολή τους, ενώ τους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν πέραν του ωραρίου τους χωρίς να διασφαλίζει κανείς τις υπερωρίες τους (!!!)

Απαιτούμε:

  • Ν’ ανοίξουν τώρα όλα τα Δημόσια ΙΕΚ με κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό και μαζικούς διορισμούς.
  • Να μη συγχωνευτεί ή να κλείσει κανένα τμήμα ΕΠΑΛ!
  • Να μη μετακινηθούν υποχρεωτικά συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς τη θέληση τους.
  • Η αναπλήρωση των χαμένων ωρών να γίνει με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μη βάζει επιπλέον εμπόδια στους σπουδαστές, στις σπουδές, την εργασία τους, τη ζωή τους και εξαντλητικά ωράρια για εκπαιδευτικούς και σπουδαστές.
  • Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, εξοπλισμό, αναλώσιμα υλικά και βιβλία στα Δημόσια ΙΕΚ και κανένας σπουδαστής να μην πληρώνει για τα παραπάνω.

 

 

 

Αθήνα, 25 – 11-2015

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα