Πανελλαδική Γραμματεία: Κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού

09/10/2015 - 23:13
  • Για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά
  • Για άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών
  • Για επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων
  • Στις 14 Οκτώβρη δίνουμε ραντεβού στο Υπουργείο Παιδείας στις 13.00
  • Στις 22 Οκτώβρη, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των σωματείων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα
  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με Πανεργατική-Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Την κατάσταση την γνωρίζεις. Τη ζεις από "πρώτο χέρι" μέσα στο σχολείο σου. Άλλωστε, είσαι κι εσύ γονιός και βλέπεις καθημερινά το παιδί σου να χάνει ατελείωτες διδακτικές ώρες.

Ο Οκτώβρης μπήκε και τα κενά είναι χιλιάδες. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο. Από τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ αποκλείονται ολόκληρες περιοχές (Αττική, Β. Αιγαίο και Δυτ. Μακεδονία).

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι "κάνει ό, τι μπορεί, μέσα σε δύσκολες συνθήκες", παίρνει μέτρα με τα οποία τάχα διαφωνεί. Ζητά από όλους μας "υπομονή και συναίνεση". Λέει ψέματα. Πέρυσι έμειναν ακάλυπτα 2500 κενά ακόμα και σε Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Τα κενά στα σχολεία δεν πρόκειται να καλυφθούν ούτε φέτος. Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να συμβιβαστούμε με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, να την αποδεχτούμε σαν δεδομένη, να μην μας κάνει καν εντύπωση! Μάς θέλει συνένοχους. Να μην της κάνουμε αυτή τη χάρη! Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα, με όπλο το 3ο Μνημόνιο, ξεδιπλώνει έναν ακόμα γύρο σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης, σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Φοροληστεία, ιδιωτικοποιήσεις, τσάκισμα του ασφαλιστικού κ.α. Ποιος κερδίζει απ' όλα αυτά;

"Η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους τον Αύγουστο του 2015 συνέβαλε στην απομάκρυνση της αβεβαιότητας, ενώ είναι ήδη ορατά ορισμένα σημάδια σταθεροποίησης των συνθηκών που λειτουργούν οι επιχειρήσεις» (ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων). Να ποιοι κερδίζουν, να ποιοι τρίβουν τα χέρια τους από τις μεταρρυθμίσεις, από το 3ο Μνημόνιο! Η σταθεροποίηση τους είναι η σταθεροποίηση των κερδών τους, την ώρα που ο λαός μας στενάζει.

Κόβουν από τα παιδιά μας, θυσιάζουν τη μόρφωσή τους, το μέλλον τους, για χάρη των κερδών των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των δανειστών, για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς!

Μην αποδεχτείς αυτή την κατάσταση. Η αποχή από τον αγώνα, η μοιρολατρία, είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Πάρε μέρος στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους, όλα τα σωματεία, τους γονείς, τους μαθητές να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα