Πανελλαδική Γραμματεία: Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ

30/10/2014 - 03:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους, τη νέα άθλια παρέμβαση των εργοδοτών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO), μέσω του εργοδοτικού ψευτο-σωματείου που έχουν στήσει εδώ και χρόνια.

Λίγες μόλις μέρες μετά από την συνάντηση του κλαδικού σωματείου στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο Βύρων» με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, την υποτιθέμενη δέσμευση του Υφυπουργού να «εξετάσει το ζήτημα», την καταγγελία της σύμβασης – ντροπή των 3,52 Ε (που υπογράφει το εργοδοτικό σωματείο) και την κλήση σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, οι εργοδότες και τα τσιράκια τους έπιασαν και πάλι δουλειά.

«Οργάνωσαν» στις 24-25 Οκτωβρίου εκλογές-παρωδία, πραγματικό μνημείο εργοδοτικής τρομοκρατίας, αμέσως μετά την καταγγελία της σύμβασης από το κλαδικό σωματείο στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής.

Χωρίς καμιά δημόσια ανακοίνωση, σε υπόγειο του ξενοδοχείου Ιntercontinental, κρυμμένοι σαν τα ποντίκια, εργοδότες-ιδιοκτήτες φροντιστηρίων «έσερναν» κυριολεκτικά εργαζόμενους για να ψηφίσουν, απέκλειαν άλλους που δεν ήταν μάλλον στις «εργοδοτικές λίστες» και μόλις πιάστηκαν στα πράσα από συνδικαλιστές και άλλους εργαζόμενους....κλειδαμπαρώθηκαν μέσα σε μια αίθουσα και τερμάτισαν τις υποτιθέμενες εκλογές τρεις ώρες πριν τη προγραμματισμένη λήξη τους. Και σα να μην έφτανε αυτό, δύο μέρες μετά, οι εργοδότες και το παραμάγαζο-σωματείο τους, έστειλαν δύο πανομοιότυπες προσφυγές στο κλαδικό σωματείο στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής, με τις οποίες επιχειρούν νέα ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του σωματείου (είναι η πολλοστή φορά που σέρνουν το σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Βύρωνας» στα δικαστήρια), προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν την «αντιπροσωπευτικότητα» στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σκλαβιάς για 200 ευρώ το μήνα!

Σημειώνουμε ότι και στις προηγούμενες «αρχαιρεσίες» του εν λόγω σωματείου (το 2012) είχαν γίνει πάλι σημεία και τέρατα. Είχαν ψηφίσει όλα κι όλα … 22 άτομα, μέσα σε 1,5 ώρα, πάλι στα μουλωχτά, ενώ παλιότερα φουσκωτοί και σεκιουριτάδες έφτασαν στο σημείο να προπηλακίσουν συνδικαλιστές-μέλη του «Βύρωνα».

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας είναι τεράστιες. Έχουν νομιμοποιήσει εδώ και χρόνια τις συμβάσεις της ντροπής που υπογράφει το εργοδοτικό σωματείο, δηλαδή τη σύμβαση που υπογράφουν οι εργοδότες … με τον «εαυτό» τους! Παρά τις επανειλημμένες  παρεμβάσεις-καταγγελίες σωματείων, τις επερωτήσεις κομμάτων για την αυταπόδεικτη εργοδοτική υπόσταση και δράση του συγκεκριμένου «σωματείου». Με την στάση τους Κυβέρνηση και Υπουργείο Εργασίας αποδεικνύουν περίτρανα ποιανού τα συμφέροντα υπερασπίζονται. Είναι οι ίδιοι που έχουν διαμορφώσει συνθήκες κόλασης για τους εργαζόμενους, προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη των εργοδοτών.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι μια μεμονωμένη πρακτική κάποιων εργοδοτών. Αυτοί είναι οργανωμένοι στις ενώσεις τους, στήνουν μηχανισμούς χειραγώγησης των εργαζομένων, έχουν τις κυβερνήσεις και τους νόμους με το μέρος τους.

Απέναντι σε όλα αυτά, μία είναι η απάντηση:

Να οργανωθούμε κι εμείς στα σωματεία μας! Οργανωμένοι αυτοί, οργανωμένοι κι εμείς!

Να σκεφτούμε: που οδήγησε και οδηγεί η λογική  του «να μη χάσω κι άλλα», «καλύτερα λιγότερα παρά να τα χάσω όλα». Πού έχει βγάλει αυτή η υποχώρηση; Μόνο σε άλλη υποχώρηση, κι άλλο χάσιμο δικαιωμάτων. Η λογική του «μικρότερου κακού» μόνο τα χειρότερα έχει φέρει για μας.

Καλούμε τα σωματεία να καταδικάσουν την νέα εργοδοτική παρέμβαση. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία. Ούτε βήμα πίσω από την πάλη για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.

Όλοι και όλες στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1 Νοέμβρη (προσυγκέντρωση 10:30 Προπύλαια)

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2014Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα