ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ : "Η ΟΙΕΛΕ εξαπατά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς"

24/03/2010 - 10:14

Ανακοίνωση με αφορμή τα τερτίπια για την περικοπή επιδομάτων στους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων

Για την υπόθεση που έχει προκύψει στα ιδιωτικά σχολεία με την περικοπή στα επιδόματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που αξιώνουν οι ιδιοκτήτες και τη στάση του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών παρεμβαίνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της. Μεταξύ άλλων τονίζει:

 

«Δεν είναι τυχαία αυτή εξέλιξη, ούτε η χρονική στιγμή, ούτε ο χώρος στον οποίο εκδηλώνεται. Το δρόμο για αυτή την εξέλιξη άνοιξε η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ που με ανακοίνωσή της στις 4 Μάρτη διατυμπάνιζε ότι τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο δεν πλήττουν αυτούς του Ιδιωτικού Τομέα και έτσι δήλωνε ότι δε θα συμμετάσχει στην απεργία στις 5 Μάρτη! Τσιράκι των αφεντικών, απεργοσπασία και πέμπτη φάλαγγα στο εργατικό κίνημα. Αυτή είναι η ΟΙΕΛΕ!

Η ΟΙΕΛΕ εξαπατά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, παραπλανά με χειρισμούς και νομικά τερτίπια. Ετσι, η "απάντησή" της σε αυτήν την ευθεία επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων ήταν η εξασφάλιση μιας γνωμάτευσης από τη νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ, που θεωρεί ποινικό αδίκημα οποιαδήποτε περικοπή μισθού από μεριάς εργοδοτών και συνάμα καλεί ...ατομικά τον κάθε εργαζόμενο να διαφυλάξει τα κεκτημένα!

Την ώρα λοιπόν που τίθεται ζήτημα μείωσης των μισθών, η ΟΙΕΛΕ απαντά:

Εάν γίνουν μειώσεις αποδοχών σε πολλά σχολεία (!!!) θα συνεδριάσουμε, εκτάκτως, για να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας (συνέντευξη Τύπου 22/3/2010). Αυτά λένε οι εργατοπατέρες της ΟΙΕΛΕ, η εργατική αριστοκρατία των ειδικών λογαριασμών του ΕΛΙΓΕ, οι τρόφιμοι του συστήματος!

Υπενθυμίζουμε στους εργατοπατέρες της ΟΙΕΛΕ με τις "ζεστές θεσούλες": Το εισόδημα του ιδιωτικού εκπαιδευτικού - παρά τις διαβεβαιώσεις της ΟΙΕΛΕ - έχει ήδη μειωθεί από τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, από την αύξηση των φόρων και του ΦΠΑ συνολικά.

Η κίνηση αυτή των ιδιοκτητών είναι στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού του κεφαλαίου, της ΕΕ, και σε πλήρη ταύτιση με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Εχουν ήδη ανακοινωθεί μέτρα και για το δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα που κάνουν λόγο για εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα. Από τη νέα χρονιά, ιδιωτικοί και δημόσιοι εκπαιδευτικοί θα είναι ακόμα πιο έντονα αντιμέτωποι με το φάσμα της ωρομισθίας, δηλαδή των ελαστικών σχέσεων εργασίας και ό,τι αυτές συνεπάγονται.

Από τη στιγμή που η Παιδεία περνάει στα χέρια του κεφαλαίου, η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης είναι φυσικό επακόλουθο. Το αίτημα λοιπόν για κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης πάει μαζί με την υπεράσπιση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, δεν πρέπει να αφήσουν τους σχολάρχες να περικόψουν δεδουλευμένα.

Να αντισταθούν σε κυβέρνηση, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι.

Δε θα αφήσουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό (ΟΙΕΛΕ, ΓΣΕΕ) να διαδραματίζει τον προδοτικό του ρόλο για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ολοι με το ΠΑΜΕ για να ανατραπεί το σκηνικό! Συσπείρωση, οργάνωση, αγώνας με τα ταξικά συνδικάτα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στην ενότητα και αγωνιστική δράση των εργαζομένων η απάντησή μας», τονίζει η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, προσθέτοντας ότι εχθρός των εργαζομένων δεν είναι μόνο το κεφάλαιο και τα κόμματά του, αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες τύπου ΟΙΕΛΕ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα