ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ : Η κυβέρνηση, στη χτεσινή κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων, έδειξε ότι θα απαντά με βία σε όποιον αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική της

27/08/2010 - 15:00
Οργάνωση από τα κάτω - δυνάμωμα της ταξικής πάλης

 

Με ΜΑΤ αντιμετώπισε η κυβέρνηση εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους γονέων, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας μόνιμους διορισμούς και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν τα σχολεία, φέτος. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση έδειξε πώς θα αντιμετωπίσει κάθε εκπαιδευτικό και εργαζόμενο που θα αντιδράσει στην πολιτική της.

Χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), των Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας, Αττικής, Πειραιά και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και νήσων. Η απάντηση που πήραν, στην πύλη του υπουργείου, ήταν πως δεν τους δέχεται κανείς! Οι διαδηλωτές αντέδρασαν και τα ΜΑΤ ανέλαβαν δράση. Μετά από ώρα κατέβηκε στην πύλη ο υφυπουργός Ι. Πανάρετος, χωρίς να προκύψει κάποια εξέλιξη. Μετά από διάβημα διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο υπουργείο έγινε συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας, Ε. Χριστοφιλοπούλου, η οποία επανέλαβε την πολιτική της κυβέρνησης και τίποτα παραπάνω.

Να σημειώσουμε ότι στη διαμαρτυρία ήταν και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί απ' τη Συντονιστική Επιτροπή διοριστέων του ΑΣΕΠ. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς που θα είχαν διοριστεί, αν η κυβέρνηση δε μείωνε φέτος κατά 50% τις προσλήψεις. Οι διοριστέοι, πριν γίνουν τα επεισόδια, είχαν πραγματοποιήσει κινητοποίηση, πέρασαν στο χώρο του υπουργείου, μαζί με τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, αλλά η ηγεσία του υπουργείου δεν τους δέχτηκε. Δέχτηκαν, όμως, την επίθεση των ΜΑΤ, μαζί με τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ και των γονέων...

Καταγγελία των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκαν οι εκπρόσωποι γονιών και εκπαιδευτικών. Στην καταγγελία τονίζεται ότι «παρά το γεγονός πως η συνάντηση ήταν προκαθορισμένη εδώ και μέρες και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε απαντήσει καταφατικά, αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η διαμαρτυρία των Ομοσπονδιών Γονέων και του ΠΑΜΕ είχε σκοπό να εκφράσει την αγανάκτηση για τα χιλιάδες κενά και τα εκατομμύρια των χαμένων διδακτικών ωρών που θα υπάρξουν κατά τη νέα σχολική χρονιά. Ταυτόχρονα, είχε σκοπό να απαιτήσει αποκλειστικά μόνιμους, συμπληρωματικούς διορισμούς, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά (20.000). Το αίτημα αυτό ικανοποιεί και το αίτημα όλων των αδιόριστων εκπαιδευτικών, αλλά και των διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για αποκλειστικά μόνιμη, σταθερή εργασία για όλους.

Μόλις χτες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ανακοίνωσε πως σκοπεύει να καλύψει τα κενά με χιλιάδες ωρομίσθιους και αναπληρωτές (15.500 συμβασιούχους). Συμπαραστάτη σε αυτήν την αντεργατική πολιτική, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρήκε την ηγεσία της ΔΟΕ και για το λόγο αυτό εισέπραξε δημοσίως από τον πρόεδρο της ΔΟΕ δεκάδες μπράβο και συγχαρητήρια για την απόφασή της αυτή. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δέχτηκε να συναντηθεί χτες με την ηγεσία της ΔΟΕ, με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ και επέλεξε να στείλει τα ΜΑΤ εναντίον του ΠΑΜΕ, του γονεϊκού κινήματος και των αγωνιζόμενων ανέργων και αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Είναι φανερό ότι και οι εκπαιδευτικοί δεν υποφέρουν μόνο από την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και από τις συμβιβασμένες - υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που αποτελούν μέρος του προβλήματος. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πως μπροστά στη βία που ασκούν απέναντι στο εργατικό κίνημα θα απαντήσουμε με την μαζική δύναμη του κινήματος. Τέτοιες ενέργειες δε θα μείνουν αναπάντητες από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Μας πεισμώνουν περισσότερο. Δείχνουν τον τρόμο τους μπροστά στη λαϊκή αντίδραση. Ο δρόμος των λαϊκών στρωμάτων είναι ένας: οργάνωση από τα κάτω, δυνάμωμα της ταξικής πάλης, συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, μαζική φυγή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετωπική συσπείρωση εργαζόμενων γονέων - μαθητών - εκπαιδευτικών, συμμαχία εργατικής τάξης και λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την Παιδεία και την Κοινωνία των λαϊκών αναγκών».

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα