ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ : Διακήρυξη για τις εκλογές σε δασκάλους και καθηγητές, μπροστά στα Συνέδρια των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

30/04/2011 - 11:52
Αλλαξε τα πράγματα! Δώσε τώρα δύναμη στη δύναμή σου!

Κάνε την αγανάκτησή σου δύναμη! Ψήφισε το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Αλλαξε τα πράγματα! Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ! Τη μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος.

Μπροστά στις εκλογές που γίνονται αυτές τις μέρες στους συλλόγους δασκάλων - νηπιαγωγών και στις ΕΛΜΕ, για τα Συνέδρια σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αντίστοιχα, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απευθύνεται με τη διακήρυξή της στους εκπαιδευτικούς σε πρώτο πρόσωπο και τους λέει:

«Η επίθεση που δέχεσαι είναι πρωτοφανής. Τη ζεις καθημερινά, την ξέρεις καλά.

Οπως όλοι μας, έτσι κι εσύ είσαι το θύμα μιας άδικης αντιλαϊκής πολιτικής, θύμα της καπιταλιστικής κρίσης για την οποία δεν έχεις ευθύνη.

Στο όνομα της κρίσης και του χρέους τα φορτώνουν όλα στην πλάτη σου.

Φέρνουν νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, κόβουν μισθούς, επιδόματα, συντάξεις, ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα. Καθημερινά απολύουν εργαζόμενους, η ανεργία θερίζει και η ζωή έχει γίνει πανάκριβη. Το πιο μεγάλο θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής είσαι εσύ, ο νέος εκπαιδευτικός, ο ελαστικά εργαζόμενος, η νέα γυναίκα και αύριο τα παιδιά σου.

Με το "Νέο Σχολείο", το Ν. 3848/2010 και τις εξαγγελίες για το "Νέο Λύκειο":
  • Διευρύνονται οι μορφωτικές ανισότητες ανάμεσα στα παιδιά της λαϊκής οικογένειας και σ' αυτά των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Η Παιδεία γίνεται πιο ταξική και ως προς το κόστος και ως προς το μορφωτικό περιεχόμενο.
  • Οι μαθητές θα μαθαίνουν διαφορετικά πράγματα στο ένα σχολείο από το άλλο. Αυτήν ακριβώς την τάση της διαφοροποίησης και της αποσπασματικότητας της γνώσης ενισχύουν το βίαιο σπρώξιμο των μαθητών προς την ΤΕΕ, τα μαθήματα και οι εργασίες εμβάθυνσης, ο "Καλλικράτης" στην εκπαίδευση, η φρονιστηριοποίηση του Λυκείου, η δυνατότητα των επιχειρήσεων και των χορηγών να έχουν ένα ποσοστό από το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου κ.ά.
  • Απαξιώνεται παραπέρα η γενική μόρφωση. Το σχολείο χάνει το μορφωτικό του χαρακτήρα, αφού τα μαθήματα Γενικής Παιδείας θα είναι μέχρι την Α Λυκείου, ενώ η νέα δομή του σχολείου και το εξεταστικό σπρώχνουν τα παιδιά να προετοιμάζονται αποκλειστικά για τα μαθήματα των εξετάσεων και την πρόσβαση στα ΑΕΙ.
  • Ενισχύεται ο ρόλος του σχολείου ως ιδεολογικός μηχανισμός του κράτους. Αντιδραστικά προγράμματα της ΕΕ και επιχειρήσεις μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, αναχρονιστικές και σκοταδιστικές απόψεις κυριαρχούν στα αναλυτικά προγράμματα, ενώ θεριεύει ο αντικομμουνισμός, ωμός και εκλεπτυσμένος.
  • Από το Δημοτικό ακόμα ενισχύεται η στροφή στις δεξιότητες με ολέθριες συνέπειες στον παιδικό ψυχισμό. Περίτρανη απόδειξη τα 800 πιλοτικά ολοήμερα με την ξένη γλώσσα και τους υπολογιστές από την πρώτη δημοτικού και με παιδιά να κοιμούνται στα θρανία από την κούραση.

Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ είναι απάντηση στην καπιταλιστική κρίση!

Συναδέλφισσα - συνάδελφε, στον καιρό των αποφάσεων και ο παιδαγωγός πρέπει να αποφασίζει!

Πάρε θέση

Απόρριψε στη συνείδησή σου την αντιλαϊκή πολιτική, το ταξικό σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας. Αγωνίσου, πάλεψε για να γίνει η μόρφωση δικαίωμα όλων.

Μέσα στην τάξη και έξω από αυτή, με τη διδασκαλία αλλά και τη στάση ζωής σου, γίνε το πρότυπο στα μάτια των μαθητών σου, δίδαξε στα παιδιά σου, στους μαθητές σου, το μάθημα της επιστημονικής και ιστορικής αλήθειας, το μάθημα του εξανθρωπισμού, κόντρα στο σκοταδισμό, τον αντικομουνισμό, τη βαρβαρότητα του ταξικού - εκμεταλλευτικού συστήματος.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στη διετία που πέρασε

Στήριξαν το σχολείο της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, το Ν. 3848/2010, τα ολοήμερα πιλοτικά σχολεία, την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, το διευθυντή αξιολογητή και manager.

ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ δε θα μπορούσαν να κινηθούν με τόση ευκολία, να στηρίζουν με τόση άνεση τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, εάν δεν είχαν τη στήριξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, και σε αρκετές περιπτώσεις και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (διπλό ανισότιμο σχολικό δίκτυο, "αυτονομία σχολικής μονάδας", Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, διαθεματικότητα, συμμετοχή στο ΕΣΥΠ, κ.ά.).

Με αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αλλά και ΔΟΕ - ΟΛΜΕ, δεν υπάρχει προοπτική!

Δημιουργούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό στους εργαζόμενους, κάνουν κριτική στα δευτερεύοντα, για να στηρίξουν τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν οργανώνουν, αλλά αποδιοργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων.

Με δεδομένο ότι έρχεται θύελλα, ότι είμαστε στην αρχή της καπιταλιστικής κρίσης, η εγκατάλειψη αυτών των ηγεσιών είναι αδήριτη ανάγκη για τους εργαζόμενους.

Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ!

Εχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα που να σε υπερασπίζεται πραγματικά.

Ενα κίνημα, που θα παλεύει για τα καθημερινά σου προβλήματα στην τάξη, στο σχολείο, στην κοινωνία, που θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση της δράσης και της λειτουργίας των πρωτοβάθμιων σωματείων, των ΕΛΜΕ και των ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

Ενα κίνημα ταξικό, που θα παλεύει για τις πραγματικές σου ανάγκες στη μόρφωση, στην υγεία, στο μισθό, στη ζωή.

Ενα κίνημα, που θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - τρόικας, που θα οργανώνει την πάλη από τα κάτω, με όρους κοινωνικής συμμαχίας, για να μην πληρώσεις εσύ την κρίση της πλουτοκρατίας.

Ενα κίνημα, που θα δίνει προοπτική στην πάλη του σήμερα, θα εκλαϊκεύει, θα παλεύει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, για την Παιδεία και την κοινωνία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Εχεις ανάγκη από ένα τέτοιο κίνημα και αυτό ακριβώς το κίνημα υπηρετεί το ΠΑΜΕ.

Γι' αυτό στις εκλογές για τα Συνέδρια ΔΟΕ - ΟΛΜΕ εξύψωσε το κριτήριο της ψήφου σου.

Ψήφισε με βασικό κριτήριο τις ανάγκες σου και ποιο κίνημα τις υπηρετεί.

Ψήφισε με κριτήριο τι κίνημα χρειάζονται σήμερα οι εργαζόμενοι και ποιος το υπηρετεί.

Οι εκλογές για τα Συνέδρια ΔΟΕ - ΟΛΜΕ είναι μια κρίσιμη μάχη

Κρίνεται η αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, το τι Ομοσπονδία, τι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα έχουμε σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.

Γι' αυτό κάνε τις εκλογές αυτές δική σου υπόθεση.

Μη χάσεις και αυτήν την ευκαιρία.

Εχεις κι εσύ ευθύνη! Ανάτρεψε τους συσχετισμούς τώρα! Η ψήφος σου μετράει!

Δε χρειάζεται να συμφωνείς σε όλα με το ΠΑΜΕ για να ψηφίσεις το ψηφοδέλτιο που στηρίζει.

Διόρθωσε την ψήφο σου έστω και τώρα, έστω κι αν στις προηγούμενες αρχαιρεσίες ψήφισες άλλη δύναμη.

Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ στις σημερινές συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη.

Είναι απάντηση στην καπιταλιστική κρίση, συμβολή στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, στη δημιουργία όρων και προϋποθέσεων για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.

Αλλαξε τα πράγματα! Δώσε τώρα δύναμη στη δύναμή σου!

Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ δεν αφορά στενά μόνο το ίδιο. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, είναι η μόνη συντεταγμένη δύναμη που μπορεί σήμερα να γίνει το αντίπαλο δέος!

Οι εκλογές αυτές είναι ένα όπλο στα χέρια σου, μια ευκαιρία!

Αν από αυτές τις εκλογές δε βγουν συντριπτικά ηττημένες ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, τα συνδικαλιστικά στηρίγματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θα περάσεις λάθος μήνυμα. Είναι σαν να επιβραβεύεις τα αντιλαϊκά μέτρα, σαν να φουσκώνεις τα πανιά της αντιλαϊκής επίθεσης, σαν να "βάζεις τα χεράκια σου και βγάζεις τα ματάκια σου"!

Σε αυτές τις εκλογές ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ πρέπει να πάθουν στραπάτσο, να μειωθούν αποφασιστικά οι δυνάμεις τους, να πληρώσουν για τη στήριξη που έδιναν και δίνουν στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και πολιτικές.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν, άλλαξε εσύ!

Μην εμπιστεύεσαι τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αφερέγγυοι!

Μιλούν για λαϊκά δικαιώματα και ταυτόχρονα δηλώνουν ευρωενωσιακή δύναμη, στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα.

Μη σκορπίζεις, μη χαραμίζεις την ψήφο σου στα διάφορα σχήματα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, είναι επίσης αφερέγγυοι!

Η ψήφος στα διάφορα σχήματα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ "πάει στο βρόντο", δεν περνάει κανένα μήνυμα στην κοινωνία, αφυδατώνεται και περιορίζεται στο μικρόκοσμο της εκπαίδευσης, και από αυτήν την άποψη είναι χαμένη ψήφος.

Οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ από κοινού:

Αρθρώνουν υψηλούς αγωνιστικούς τόνους και στην πράξη συμπορεύονται στο περιεχόμενο της πάλης με ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με ΔΟΕ - ΟΛΜΕ. Επί της ουσίας, είναι στηρίγματα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι μέρος του προβλήματος.

Μιλούν για ενότητα και καθημερινά χτυπούν την ταξική ενότητα, το ΠΑΜΕ. Συντονίζονται και συνταυτίζονται με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για να πολεμήσουν με μανία το ΠΑΜΕ. Αποκαλούν διάσπαση τα ταξικά συνδικάτα, τα μόνα που παλεύουν για την πραγματική ενότητα της εργατικής τάξης, την ταξική ενότητα.

Πες ΟΧΙ στην αποχή!

Η αποχή και το άκυρο βολεύει την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αυτούς που σήμερα ελέγχουν τους συσχετισμούς σε ΔΟΕ - ΟΛΜΕ. Η αποχή δεν αλλάζει την κατάσταση, δεν είναι τιμωρία για τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Ξέρεις καλά ότι και μετά τις Βουλευτικές Εκλογές (2009) και τις Τοπικές Εκλογές (2010) όπου η αποχή ήταν μεγάλη, "δεν ίδρωσε καθόλου το αυτί" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Από την επόμενη κιόλας μέρα ψήφισαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ, του ΔΝΤ.

Η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο, που «πονάει» το κεφάλαιο, τα κόμματά του και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, είναι η ψήφος που ισχυροποιεί το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Με ΠΑΜΕ ισχυρό:

Την επόμενη μέρα θα είναι πιο αδύνατος ο αντίπαλος, πιο δυνατός εσύ, πιο δυνατός ο λαός.

Μην τους κάνεις το χατίρι! Πάρε συνειδητά και ενεργά μέρος σε ό,τι σε αφορά, στις αρχαιρεσίες, στα κινήματα, στους αγώνες.

Η ψήφος είναι όπλο στα χέρια σου, αρκεί να το χρησιμοποιήσεις σωστά, προς όφελός σου.

Δράση τώρα!

Δεν έχεις καμιά ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση!

Το χρέος είναι "όλο παράνομο" και είναι της πλουτοκρατίας! Μην το αναγνωρίζεις!

Οι θυσίες που σε καλούν να κάνεις είναι χωρίς τελειωμό και χωρίς αντίκρισμα για σένα και την οικογένειά σου.

600 δισ. είναι οι καταθέσεις Ελλήνων κεφαλαιοκρατών μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας!

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Σκέψου: Ερχονται νέα βάρβαρα μέτρα! Οφείλεις να αντισταθείς!

Μην περιμένεις να σε αποτελειώσουν! Στάσου όρθιος! Πάλεψε, οργανώσου, βγες στους δρόμους!

Διεκδίκησε
  • ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο στο δημόσιο τομέα. Οχι στη διαρκή λιτότητα. 2.000 ευρώ (μεικτά) στο νεοδιόριστο σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι - αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • ΟΧΙ στο "Νέο Σχολείο" και το "Νέο Λύκειο" της αγοράς, των ταξικών φραγμών.

Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Εξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία. Καμιά συγχώνευση - να μην κλείσει κανένα σχολείο.

  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας - αδιοριστίας. Υγεία - Πρόνοια - Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντελώς δωρεάν για όλους.

Δώσε δύναμη στη δύναμή σου! Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ»!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα