ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ : ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

22/10/2010 - 16:05
Μάχη για την αποχή ώσπου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα

Αποχή από την πρώτη φάση της επιμόρφωσης, ώσπου να καταβληθούν σε όλους τους εκπαιδευτικούς τα δεδουλευμένα που τους χρωστούνται από διάφορες εργασίες, έχουν αποφασίσει οι καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της καλεί: «Ολοι και όλες στη μάχη για την επιτυχία της αποχής! Ούτε ένας στην αίθουσα της επιμόρφωσης! Ολοι στον αγώνα! Ολοι έξω από τα κέντρα επιμόρφωσης για την ενημέρωση των επιμορφούμενων συναδέλφων με ομιλίες και ενημερωτικό υλικό»!

Μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τελικά την αποχή επιμορφωτών και επιμορφούμενων, από τη διαδικασία της εισαγωγικής επιμόρφωσης. Το πρόβλημα με τα δεδουλευμένα ή αλλιώς την απλήρωτη εργασία που χρωστάει το κράτος στους εκπαιδευτικούς είναι γνωστό (απλήρωτες υπερωρίες, απλήρωτοι επιμορφωτές, οδοιπορικά, ΠΔΣ, βαθμολογικά κ.ά.) και αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς, κυρίως νέους, που το κράτος οφείλει από τη σχολική χρονιά 2006-2007.

Θυμίζουμε ότι σε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το πρόβλημα, η κυβέρνηση απάντησε ότι τα λεφτά υπάρχουν στις Νομαρχίες, αρκεί να εκταμιευτούν.

«Κανονικό δούλεμα δηλαδή! Τρία χρόνια τώρα τα εκταμιεύουν!!! Και τα 5 εκατομμύρια ευρώ που πήραν από το ΕΣΠΑ για την επιμόρφωση πριν δυο χρόνια κι' αυτά ακόμη εκταμιεύονται;», σχολιάζει καυστικά η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και επισημαίνει ότι «με την πάροδο κάποιων ετών "χάνονται" οι κωδικοί πληρωμής αν σε διάστημα δυο ετών δεν απορροφηθούν τα χρήματα για την πληρωμή των εκπαιδευτικών. Ηδη με τη συγκεκριμένη "μέθοδο" χάθηκαν οδοιπορικά για αρκετούς εκπαιδευτικούς. Μιλάμε για απατεωνιά και κλεψιά χειρίστου είδους»!

«Είναι φανερό ότι από κάθε άποψη οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί έχουν κάθε δικαίωμα να προχωρήσουν και αυτοί σε "στάση παροχής υπηρεσιών" στη δική τους "στάση πληρωμών", να αντισταθούν, να απειθαρχήσουν, να δείξουν ανυπακοή στην αστική νομιμότητα της εκμετάλλευσης και της σαπίλας», τονίζει το ΠΑΜΕ και απαιτεί:

  • Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τώρα!
  • Να καλυφθούν άμεσα τα έξοδα διαμονής και οδοιπορικών όλων των συναδέλφων που επιμορφώνονται στη φετινή χρονιά. Να δοθεί υπερωριακή αποζημίωση για την απασχόληση των επιμορφούμενων δεδομένου ότι αυτή πραγματοποιείται εκτός ωραρίου εργασίας και σε ημέρες αργίας.
  • Ετήσια περιοδική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών σε πανεπιστημιακές σχολές με πλήρη απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.
  • Οχι στην επιμόρφωση κατά παραγγελία με βάση τα διαθέσιμα κονδύλια της ΕΕ, από τους ιδιώτες και άλλους φορείς πρόσκαιρης κατάρτισης. Οχι στην επιμόρφωση - συμμόρφωση για το «νέο σχολείο» της αγοράς και της επιχειρηματικότητας. Επιμόρφωση στη βάση της επιστήμης. Δημιουργία Ενιαίων Παιδαγωγικών Πανεπιστημιακών Σχολών για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα δίνουν πλήρη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια σε τμήματα αντίστοιχα με την ειδικότητα.
  • Η εκπαίδευσή των εκπαιδευτικών να εξασφαλίζει ταυτόχρονα με την ειδικότητα διδασκαλίας και την παιδαγωγική τους επάρκεια, όχι σαν συμπληρωματικό προσόν αλλά ως βασικό επιστημονικό υπόβαθρο ενός εκπαιδευτικού ικανού να συνδέει τη θεωρία με την πράξη.
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα