Πανελλαδική Γραμματεία: Διάλυση Δομών - Υποχρεωτικές Μετακινήσεις Εκπαιδευτικών!

22/11/2015 - 14:15

Τέλος Νοέμβρη η κυβέρνηση διαλύει δομές (ολοήμερα, παράλληλη στήριξη...) και μετακινεί εκπαιδευτικούς για να καλύψει τα χιλιάδες κενά που παραμένουν!

 

Τέλος Νοέμβρη και τα χιλιάδες κενά παραμένουν στην Εκπαίδευση! Λίγα σχολεία λειτουργούν με πλήρες πρόγραμμα! Χιλιάδες οικογένειες βλέπουν να παιδιά τους να μην έχουν δάσκαλο και ολοήμερο! Χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί βλέπουν να γίνεται άπιαστο όνειρο η πρόσληψη φέτος!

Αποκαλυπτικά για το πώς θα κυλήσει παραπέρα η φετινή σχολική χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι τα όσα είπαν οι σύμβουλοι του Υπουργού Παιδείας στη συνάντηση (23-11-205) με εκπροσώπους Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και της Ένωσης Γονέων Δήμου Σαρωνικού, στα πλαίσια παράστασης διαμαρτυρίας των φορέων αυτών στο Υπουργείο, ζητώντας κάλυψη των κενών στην οποία παραβρέθηκε εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Οι σύμβουλοι του Υπουργού Παιδείας είπαν πως: «θα γίνουν άλλες 270 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών γενικής εκπαίδευσης την επόμενη εβδομάδα. Ως προς τις διαθέσιμες πιστώσεις, υπάρχουν μόνο για 524 εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης, 29 ειδικής αγωγής, 28 μέσω ΕΣΠΑ, 45 για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία και 449 για τάξεις υποδοχής».

Δηλαδή έγινε λόγος για 1.151 πιστώσεις τη στιγμή που, σύμφωνα με το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 4.000!Το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας δηλαδή παραδέχεται ότι θα παραμείνουν περίπου 3000 κενά! Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι πραγματικές ανάγκες ακόμα μεγαλύτερες.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση ενός συμβούλου του Υπουργού Παιδείας που είπε "μετά από αυτό το κύμα προσλήψεων δεν υπάρχει κανένα δεδομένο για άλλες προσλήψεις"!

Η κυβέρνηση προχωρά στη διάλυση των δομών του δημόσιου σχολείου για να λύσει όπως – όπως και το ζήτημα των κενών. Αυτό εννοούν με το λεγόμενο «εξ ορθολογισμό του κόστους» της εκπαίδευσης.

 Η μέθοδος είναι γνωστή: διαλύει τα ολοήμερα τμήματα και μεταφέρει εκπαιδευτικούς στο πρωινό ωράριο, μετακινώντας τους πολλές φορές και σε άλλες περιοχές, για να δείξει ότι τα σχολεία λειτουργούν. Έτσι διαλύει κλασικά ολοήμερα αλλά και ολοήμερα στο πολυδιαφημισμένο "νέο" σχολείο ΕΑΕΠ (Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα), όπου τις μέρες αυτές ειδοποιούνται οι γονείς που δεν εργάζονται και οι δύο να παίρνουν τα παιδιά τους μετά τις 2 μ.μ! Παράλληλα ήδη έχουμε κρούσματα συμπτύξεων τμημάτων σε διάφορες περιοχές. Η παράλληλη στήριξη μετατρέπεται σε περιοδική συνάντηση του εκπαιδευτικού με 2,3,4 ακόμα και 5 παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Καμία άλλη ανοχή στην παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και στην αδιοριστία των εκπαιδευτικών!

Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τα εργατικά σωματεία και όλο το λαό να κάνει δική του υπόθεση το ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών μας!

Όλοι στον αγώνα, να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά και να λειτουργήσουν επιτέλους τα σχολεία.

Τσακίζουν τη ζωή μας, μας ληστεύουν μέσω της φορολογίας, μας θέλουν με τη μαγκούρα στην τάξη, εποφθαλμιούν τα σπίτια μας, στερούν τη μόρφωση στα παιδιά μας! Τέρμα πια! Όλοι στους δρόμους!

Όλοι στη μάχη για την προετοιμασία και την επιτυχία της νέας Γενικής Απεργίας!

Αθήνα, 24/11/2015

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα