Πανελλαδική Γραμματεία: Δελτίο Τύπου

20/04/2013 - 15:47

Για την κινητοποίηση στις 16/4/2013 και την ανάγκη συνέχισης του αγώνα

Πραγματοποιήθηκε στις 16/4 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και κινητοποίηση στο ΥΠ. Παιδείας. Στην αντιπροσωπεία που συνάντησε ο Υφ. Παιδείας κος Παπαθεοδώρου, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις. Αντίθετα προσπάθησε να προσδώσει ένα κλίμα εφησυχασμού αλλά και να ρίξει ευθύνες σε λάθος ερμηνείες των εγκυκλίων. Σχετικά με την εγκύκλιο για την οργανικότητα των σχολείων δήλωσε πως αποτελεί μέτρο ώστε η καταγραφή που γίνεται να αποτυπώνει την πραγματικότητα. Σε ερώτηση για το ωράριο απάντησε πως η αύξηση του δεν αποτελεί από μόνη της καμία λύση (χωρίς να απαντά αν αποτελεί λύση με συνδυασμό μέτρων πχ αύξηση ωραρίου και αύξηση παιδιών στην τάξη με συγχώνευση τμημάτων).

Σχετικά με τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης δέχτηκε ότι αποτελούν μέρος του κρατικού μηχανισμού, αρνήθηκε ότι υπήρξε επίσκεψη τους σε σχολεία και στάθηκε στο γεγονός μόνο ότι κατά την επίσκεψη τους δεν πρέπει να ταράσσεται η εκπαιδευτική τάξη.

Σε σχέση με τις απολύσεις εκπαιδευτικών απάντησε πως αυτές αφορούν μόνο άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και όσους βαρύνονται για ποινικά αδικήματα. Αρνήθηκε πως υπάρχει γραπτή εντολή ή προφορική για συμπτύξεις τμημάτων και σχετικά με το ωράριο των νηπιαγωγών είπε ότι θα εξειδικευτεί με υπουργική απόφαση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν εκπλαγήκαμε από τις απαντήσεις. Η πρακτική του εφησυχασμού που προσπάθησε να περάσει το Υπ. Παιδείας πρέπει να συναντήσει την αγωνιστική απάντηση και την κλιμάκωση του αγώνα με νέο σταθμό την επομένη 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 19/4 και κινητοποίηση στο Υπουργείο για το θέμα της Ειδικής Αγωγής.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα