Γονείς - Εκπαιδευτικοί - Μαθητές - Φοιτητές

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Αθήνα: Ακούστηκε δυνατά το αίτημα για απόσυρση του αντιδραστικού νομοσχεδίου (VIDEO - ΦΩΤΟ)

10/02/2021 - 21:33

Ακούστηκε δυνατά το αίτημα για απόσυρση του αντιδραστικού νομοσχεδίου (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με αποφασιστικότητα, μαζικότητα, μαχητικότητα, χιλιάδες φοιτητές και μαζί τους εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές κι εργαζόμενοι διαδήλωσαν για άλλη μια φορά ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο έντασης της καταστολής και των φραγμών στη μόρφωση που συζητιέται στη Βουλή.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε μπροστά στη Βουλή με τους Φοιτητικούς Συλλόγους να ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού με νέα κινητοποίηση αύριο, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. «Με το σημερινό μας μαχητικό και οργανωμένο συλλαλητήριο καταφέραμε ακουστούν η φωνή, τα αιτήματα, οι διεκδικήσεις μας σε όλη την Αθήνα», τόνισαν. 

Η κινητοποίηση ξεκίνησε μετά το μεσημέρι με μαζικότατη συγκέντρωση στα Προπύλαια, που απλώθηκε σε όλη την Πανεπιστημίου, φτάνοντας μέχρι την Ομόνοια και ανεβαίνοντας στη συνέχεια τη Σταδίου. Το σύνθημα «Φοιτητές - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά» κυριάρχησε όταν η πορεία περνούσε μπροστά από το υπουργείο Εργασίας.

Φτάνοντας στο Σύνταγμα τα μπλοκ φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών κι εργαζομένων, παρέμειναν για πολλή ώρα φωνάζοντας συνθήματα, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, απαιτώντας να ανοίξουν σχολεία και σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών απέναντι σε φοιτητικά μπλοκ που κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ωστόσο το συλλαλητήριο συνεχίστηκε δυναμικά, με αμείωτη ένταση των συνθημάτων για τις πραγματικές ανάγκες των πανεπιστημίων και των φοιτητών.

Αφού ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στη Βουλή, φοιτητικά μπλοκ που κατευθύνθηκαν για να διαλυθούν στα Προπύλαια, με πρόσχημα ενέργειες ομάδας κουκουλοφόρων, δέχτηκαν εκ νέου άγρια επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγιναν και πολλές προσαγωγές. 

Συγκέντρωση φοιτητών στη ΓΑΔΑ για τις δεκάδες προσαγωγές μετά το τέλος του συλλαλητηρίου

 

Συγκέντρωση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για τις δεκάδες προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία, μετά το τέλος του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία» και «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες».

Βασική Κατηγορία: 

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση για τους προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα