ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών : Ιδιαίτερη δράση στην ιδιωτική εκπαίδευση

01/03/2011 - 19:14

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ συζήτησε και για την οργάνωση της δράσης στους εκπαιδευτικούς στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την εργοδοτική τρομοκρατία και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του χρόνου συγκροτήθηκε στη Λάρισα ένα πανελλαδικό Συντονιστικό, με πρωτοβουλία 6 πρωτοβάθμιων σωματείων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τα 6 Σωματεία - ΣΙΕΛ (Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών) Θράκης, ΣΕΦΙΕ (Σωματείο καθηγητών στα φροντιστήρια) Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδας, ΣΙΕΛ Λάρισας, ΣΙΕΛ Αγρινίου, «Βύρωνας» από την Αττική και ΣΙΕΛ Αχαΐας - συγκρότησαν το «Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση». Το Συντονιστικό συμμετείχε στην απεργία στις 23 Φλεβάρη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και συνεχίζει με πρόγραμμα δράσης για την επίτευξη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου. Να σημειώσουμε ότι στην ιδιωτική εκπαίδευση - όπως στον ιδιωτικό τομέα γενικότερα - έχει δοθεί η δυνατότητα στους εργοδότες να παρακάμπτουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ).

Παράλληλα το Συντονιστικό έχει αποφασίσει να καλέσει τις εργοδοτικές οργανώσεις για διαπραγματεύσεις για νέα ΣΣΕ στις 9 Μάρτη, ενώ όρισε την 16η Μάρτη ως μέρα δράσης για τις ΣΣΕ στα κατά τόπους γραφεία εργοδοτικών οργανώσεων και εξορμήσεις με τη ΣΣΕ που προτείνεται.

Τα Σωματεία κατέθεσαν αίτημα στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ (στις 17 Φλεβάρη) για προσανατολισμό στην κατεύθυνση της υπογραφής κλαδικής ΣΣΕ για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και συγκρότηση του Γενικού Συμβουλίου για το ζήτημα. Το αίτημα απορρίφθηκε απ' τη «γνωστή» εργοδοτική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας με διάφορα προσχήματα.

Το Συντονιστικό απαιτεί απεργία του κλάδου μέσα στον Απρίλη.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα