Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Δυτικών Συνοικιών: Δελτίο Τύπου μετά την συνάντηση με τον Διευθυντή εκπαίδευσης

16/02/2016 - 18:49

Σήμερα, 15/2, αντιπροσωπία του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δυτικών Συνοικιών, συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ’ Διεύθυνσης.

Από την συνάντηση και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διευθυντή (είχε προηγηθεί η συνάντηση του ίδιου με τον Περιφερειακό Διευθυντή), μας έγινε ξεκάθαρο  ότι έχουν “στεγνώσει” τα πάντα. Θα πορευτούμε με τις εκατοντάδες κενές ώρες, τα ολοήμερα που υπολειτουργούν, τα κλειστά τμήματα ένταξης και τους συναδέλφους λάστιχο να πηγαίνουν από σχολείο σε σχολείο για να συμπληρώσουν μια ή δύο ώρες.

 Η επόμενη χρονιά δεν προοιωνίζεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρα καθώς, πάλι με τα λεγόμενα του ίδιου, τα κονδύλια για την ειδική εκπαίδευση θα είναι τσεκουρεμένα (από τα 98.000.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για την ειδική εκπαίδευση στην α’ βάθμια, του χρόνου θα διατεθούν 90.000.000 για α’ βάθμια και β’ βάθμια μαζί). Η υλοποίηση του 3ου μνημονίου και ο «εξορθολογισμός» του κόστους της εκπαίδευσης είναι εδώ.

 Επιπλέον, προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός τύπου σχολείου από τη νέα χρονιά και όχι έξι που είναι τώρα στην πρωτοβάθμια, χωρίς να διευκρινίζεται τίποτα παραπάνω. Αφού έγινε μια γλαφυρή  και γεμάτη συμπόνια περιγραφή της τραγικής κατάστασης μέσα στα σχολεία, αφού μας ξεκαθάρισε ότι «συμπορευόμαστε» και «έχουμε κοινά αιτήματα»  μας δήλωσε ότι  οφείλει από τη θέση του υπηρεσιακού παράγοντα να κάνει ορθή διαχείριση των προβλημάτων. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, πρέπει να βλέπουμε το σύνολο των αναγκών που υπάρχουν και όχι να αφήνουμε πλεονάζουσες ώρες να χάνονται!!! Με την ορολογία του καλού τεχνοκράτη, μας εξήγησε ότι από την στιγμή που υπάρχουν κενά σε  σχολεία μπορεί ο εκπαιδευτικός που έχει μια ή δύο ώρες πλεόνασμα να πεταχτεί και στα διπλανά σχολεία να συμπληρώσει το ωράριό του.

Εκπαιδευτικοί, γονείς, το σύνολο της κοινωνίας χωρίς καμία μείωση των απαιτήσεων απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και παιδιών μας πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο κόντρα στις επιταγές ΕΕ – κεφαλαίου και κυβέρνησης που κοστολογούν την εκπαίδευση. Οι ανάγκες των παιδιών μας δεν παζαρεύονται, ούτε κοστολογούνται. Τώρα για τους «υπηρεσιακούς παράγοντες» που αναμασούν τα επιχειρήματα της εκάστοτε εξουσίας, τους αντιτείνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθεια να υλοποιήσουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος παιδιών και εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κάλυψη των κενών  που υπάρχουν

με μόνιμο προσωπικό.

Να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι δομές γενικής και ειδικής αγωγής

και τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Ν’ αποσυρθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος του Υπουργείου.

Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού.

 

Ανανεώνουμε το ραντεβού στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συλλόγων την Τρίτη 16/2 στις 14.15 στη Γ’ Διεύθυνση

και την Τετάρτη  17/2 στο Υπουργείο Παιδείας  στη 13:30.

 

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα