Χανιά

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να καταθέσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!

17/04/2020 - 09:50

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών προχώρησε σήμερα σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχε κι αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Καταθέσαμε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το ψήφισμά μας και ζητήσαμε να μεταφερθεί στην πολιτική ηγεσία η έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας.

Κάναμε ξεκάθαρο με τις τοποθετήσεις μας σε όλους τους τόνους, πως τη στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι σε όλη τη χώρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων με κάθε πρόσφορο μέσο, το να φέρει η κυβέρνηση το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου (εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τράπεζα θεμάτων, περιεχόμενο και δομή του σχολείου, αξιολόγηση σχ. μονάδων και εκπαιδευτικών) έχει ήδη απορριφθεί με μαζικές κινητοποιήσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αν πραγματικά θέλει να κάνει κάτι η κυβέρνηση, εδώ και τώρα:

-Να ανακοινώσει την ημερομηνία των Πανελλαδικών εξετάσεων για να δοθεί τέλος στην αγωνιά των μαθητών.

-Να ανακοινώνει τη ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων στις υπόλοιπες τάξεις.

-Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα (ένα τάμπλετ για κάθε μαθητή με έκτακτο κρατικό κονδύλι, δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, τεχνική υποστήριξη εκπ/κων και οικογενειών, κά), που κατατέθηκαν στο υπουργείο στις 2/4 από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ μαζί με 5.500 υπογραφές εκπαιδευτικών.

Να μην τολμήσει να καταθέσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Το κίνημα θα βρει τον τρόπο να απαντήσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες!
 

Βασική Κατηγορία: 

Μαρία Γιαννάκη, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Π.Ε. Χανίων

Ιωάννα Νικήτα, ΑΣΕ ΕΛΜΕ Χανιών

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα