ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Όχι στις κάμερες στα σχολεία

19/05/2020 - 22:01

Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο με κύριο αίτημα: «να καταργηθεί η αντιεκπαιδευτική τροπολογία για τις κάμερες στα σχολεία, να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, που φτιάχνει ένα σχολείο στα μέτρα των επιχειρήσεων και όχι στα μέτρα των λαϊκών αναγκών».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι: Σωματείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κρήτης, Ένωση Γονέων Ηρακλείου, μαθητές Ηρακλείου και φοιτητικοί σύλλογοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην συγκέντρωση και αναφέρει:

"Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές που και σήμερα με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έδωσαν δυναμική απάντηση στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Παιδείας! Στο επίκεντρο και πάλι βρέθηκαν το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, με κύριο αίτημα να μην κατατεθεί, και το οποίο μεταξύ άλλων αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο και υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Παρά τις τάχα υποχωρήσεις που δηλώνει η υπουργός παιδείας σχετικά με το μέγιστο αριθμό μαθητών στην τάξη και το έτος φοίτησης στα ΕΠΑΛ, δεν αλλάζει τον πυρήνα των αντιδραστικών μέτρων που φέρνει στο σύνολό του το νομοσχέδιο σύμφωνα πάντα με τις κεντρικές κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ και πατώντας στο χαλί που έστρωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις!  Ο στόχος ένας και διαχρονικός: προσαρμογή του σχολείου στις ανάγκες της αγοράς και τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του λαού!

Επιπλέον καταγγέλθηκε η πολιτική κυβέρνησης και Υπουργείου, που αντί να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών με το άνοιγμα των σχολείων, μέσα στο Σαββατοκύριακο προχώρησαν στην έκδοση της κατάπτυστης Υπουργικής Απόφασης για την on line αναμετάδοση του μαθήματος, που μετατρέπει την εκπαιδευτική διαδικασία σε ριάλιτι!  Απαιτήθηκε εδώ και τώρα η απόσυρσή της! Το μάθημα big brother δεν θα εφαρμοστεί!"

Ενώ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός», ΕΛΜΕ Ηράκλειου αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα εξής: «Μαζί με τη συμπαράσταση και συμμετοχή της ομοσπονδίας γονέων και φοιτητικών συλλόγων πραγματοποίησαν σήμερα μια μαζική και δυναμική κινητοποίηση απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που γυρίζει το Δημόσιο Σχολείο στα μνημονιακα χρόνια και στην απαράδεκτη τροπολογία με τη χρήση καμερών στις σχολικές αίθουσες. Με αυτήν, μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση βάζοντας στις τάξεις μας τον Μεγάλο Αδελφό και επιχειρώντας να αλλοιώσει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία.

Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, τους επιχειρηματίες στα σχολεία, την αντιδραστική αξιολόγηση. Θα αντισταθούμε και θα αντιδράσουμε στην προσαρμογή του αναλυτικού και ωρολόγιου προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες. Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου. Δε θα ανεχτούμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια δημιουργίας Οργουελικού περιβάλλοντος στα σχολεία μας και μετατροπής της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό στούντιο.

Θα ακυρώσουμε στην πράξη την τροπολογία της ντροπής και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.»

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα