Αλεξανδρούπολη

Ο κορωνοϊός απειλεί την υγεία, η κυβέρνηση τα μορφωτικά δικαιώματα

28/04/2020 - 18:08

Σε συμβολική διαμαρτυρία προχώρησαν μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών της Αλεξανδρούπολης σήμερα το πρωί (28/04), κατά του νέου πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης που αναμένεται να προταθεί για ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.  

«Σήμερα σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται συμβολικές διαμαρτυρίες των εργατικών σωματείων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Θέλουμε να δείξουμε ότι μένουμε δυνατοί μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς όμως να κλείνουμε το στόμα μας. Η σημερινή μας διαμαρτυρία έχει να κάνει με το πολυνομοσχέδιο που κατέβασε η κυβέρνηση και αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε διαβούλευση» δήλωσε η Νίκη Δραμανίδου, μέλος Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Έβρου.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει σοβαρές αλλαγές που θα χειροτερέψουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

«Είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες ενέργειες, και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν περάσει αλλαγές και Χριστούγεννα και Πάσχα και καλοκαίρι, όμως αυτή “το τερμάτισε το κοντέρ”: Αυτό γιατί δε μπορούμε να δράσουμε και να κάνουμε συνελεύσεις ώστε να ενημερωθούν οι γονείς και οι μαθητές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κα Δραμανίδου, σημειώνοντας ότι είναι πολλές οι αρνητικές αλλαγές.  

«Η κυβέρνηση έχει το μυαλό της όχι στο “σήμερα” αλλά στο “μετά” – εμείς ζητούμε να μην κατατεθεί στη Βουλή και θα αντιτεθούμε με όσα μέσα διαθέτουμε» κατέληξε η ίδια.

Βασική Κατηγορία: 

Εκπαιδευτικοί Αλεξανδρούπολης: «Ο κορωνοϊός απειλεί την υγεία, η κυβέρνηση τα μορφωτικά δικαιώματα»

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα