Γονείς - Εκπαιδευτικοί - Μαθητές - Φοιτητές

Νέο ηχηρό μήνυμα φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών ότι το νομοσχέδιο «θα μείνει στα χαρτιά» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

04/02/2021 - 16:15

Νέο ηχηρό μήνυμα φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών ότι το νομοσχέδιο «θα μείνει στα χαρτιά» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και εντείνει την καταστολή, «θα μείνει στα χαρτιά», έστειλαν και σήμερα φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν σε ένα ακόμα μαζικό και μαχητικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα στο απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη που εντείνει την καταστολή στα ΑΕΙ και τους φραγμούς στη μόρφωση, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κρατά τα Πανεπιστήμια ακόμα κλειστά για τους φοιτητές και αφήνει τα σχολεία αθωράκιστα στην πανδημία.

Το μεγάλο τους πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ολοκληρώθηκε αφού όλα τα μπλοκ πορεύτηκαν μετά το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια, όπου και ανανέωσαν τα αγωνιστικά τους ραντεβού για την ερχόμενη βδομάδα.

Ήδη εξάλλου μετά από συσκέψεις που έκαναν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έχουν συζητήσει και ορίσει τους νέους σταθμούς στη δράση τους, τις μέρες που το νομοσχέδιο θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στη Θεσσαλονίκη

Η κινητοποίηση ξεκίνησε γύρω στις 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία καλούσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της πόλης, τοπικές ΕΛΜΕ και η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως: «Να μην ψηφιστεί ο νόμος στη Βουλή, μόρφωση και υγεία για κάθε φοιτητή» και «Εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές, πάρτε τώρα μέτρα να ανοίξουν οι σχολές».

Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Σε μία συμβολική κίνηση, οι διαδηλωτές κρέμασαν στην πύλη του υπουργείου ταμπέλα που έγραφε «υπουργείο κλειστών πανεπιστημίων και ιδιωτικών κολεγίων» και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις επόμενες κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι φοιτητές, με αποκορύφωμα τα συλλαλητήρια στις 10 Φλεβάρη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Βασική Κατηγορία: 

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα