Γονείς - Εκπαιδευτικοί - Μαθητές

Νέα επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

10/10/2020 - 00:07


Νέα επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης του όργιου καταστολής στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση έστειλαν μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και συνδικάτα εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η έκτακτη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από την άγρια επίθεση που δέχθηκαν το πρωί από τα ΜΑΤ οι μαθητές, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Είναι μάλιστα εξοργιστικό το γεγονός ότι την ώρα που έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκονταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, τα ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν κόσμο που περπατούσε στο δρόμο για να φτάσει στο σημείο της συγκέντρωσης από τον κοντινό σταθμό του Μετρό! Προσπαθούσε δηλαδή η αστυνομία να εμποδίσει την προσέγγιση στο σημείο, ρίχνοντας χημικά και χτυπώντας με τα γκλομπς, ενώ συνεχίζοντας το κρεσέντο καταστολής έστησε φραγμό.

Από τη νέα άγρια επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές. Επίσης, η αστυνομία έβαλε χειροπέδες σε δύο διαδηλωτές, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων. 

Η αποφασιστικότητα έφερε την υποχώρηση των ΜΑΤ

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ακολούθησε συνομιλία τους με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος βγήκε έξω από το υπουργείο.

Κάτω από την αποφασιστική στάση των διαδηλωτών ο αστυνομικός φραγμός έκανε πίσω, οι διαδηλωτές ενώθηκαν μεταξύ τους και η κινητοποίηση συνεχίστηκε έξω από το υπουργείο.  Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία με επικεφαλής των Χρ. Κατσώτη ανέβηκε στο υπουργείο, προκειμένου να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία και να καταγγείλει την αστυνομική βία τόσο έξω απ το υπουργείο Παιδείας όσο και το απόγευμα. Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο αυταρχισμός δεν θα λυγίσει το δίκιο των μαθητών

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση ήταν «ΜΑΤ, βια, καταστολή, αυτή είναι της κυβέρνησης η πολιτική», «Χτυπάτε μαθητές, χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», «Με ΜΑΤ και βία, δεν γίνεται Παιδεία».

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο Χρήστος Στάμου, εκ μέρος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας (δείτε εδώ το video), ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, εκ μέρους του ΠΑΜΕ (δείτε εδώ το video),  ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Ομοσπονδίας Οικοδόμων (δείτε εδώ το video) και ο Δήμος Κούμπουρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στις τοποθετήσεις που έγιναν καταγγέλθηκε η πολιτική της κυβέρνησης που έχει ως όπλο την βία ενάντια στους αγώνες τόσο των μαθητών όσο και γενικότερα του εργατικού κινήματος όταν αυτό διεκδικεί. Όπως αποδεικνύουν και οι πρόσφατες αστυνομικές επιθέσεις στους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό. Και εκφράστηκε απ όλους όσους μίλησαν η στήριξη στον αγώνα των μαθητών για τα δίκαια αιτήματα τους καθώς και η συμπαράσταση στην συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα