Να σταματήσει η δίωξη των διαχειριστών της ιστοσελίδας “Δίκτυο Σπάρτακος”

18/10/2019 - 14:39

Αντίστοιχο ψήφισμα υπογράφει κι ο ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη" και η ΕΛΜΕ Πειραιά

Να σταματήσει η δίωξη των διαχειριστών της ιστοσελίδας “Δίκτυο Σπάρτακος”

Να ανακληθεί άμεσα η μήνυση κατά των διαχειριστών του blog “Δίκτυο Σπάρτακος” με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση». Να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου, στον οποίο ανήκε τυπικά το τηλέφωνο όπου γίνονταν κάποιες από τις καταγγελίες των στρατευμένων και των οικογενειών τους.

Οι νέοι στρατευμένοι και οι οικογένειές τους ματώνουν στην κυριολεξία κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνουν την θητεία τους, αφού οι περικοπές αγγίζουν πολλά από τα ζητήματα της καθημερινής διαβίωσης στο στρατό. Οι φαντάροι είναι αναγκασμένοι να δαπανούν τεράστια ποσά στην διάρκεια των εννιά μηνών για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, σε διατροφή, ρουχισμό, μεταφορικά έξοδα. Την ίδια στιγμή όλες οι κυβερνήσεις δεν λυπούνται τη διάθεση χρημάτων και πόρων για να εμπλέξουν τη χώρα ακόμα περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς προετοιμάζοντας το στρατό να υπηρετήσει τα συμφέροντα και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και ευρύτερα.

Για όλα αυτά τα ζητήματα οι νέοι στρατευμένοι, τα παιδιά μας, έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν, να αγωνίζονται, να ορθώνουν το ανάστημα τους. Οι φαντάροι έχουν τη δύναμη και πρέπει να διεκδικούν συλλογικά τη λύση σε κάθε πρόβλημα, να μην ανέχονται να βάζουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους. Πολλά είναι τα παραδείγματα, όπου η σθεναρή στάση των φαντάρων στην αναφορά έχει δώσει λύσεις, έχει αποσπάσει κατακτήσεις. Αυτός, είναι ο μόνος δρόμος που μπορούν να ακολουθήσουν για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Ως εκπαιδευτικοί, ως γονείς νέων στρατευμένων είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και απέναντι σε κάθε προσπάθεια δίωξης και φίμωσης των φωνών αντίστασης και διεκδίκησης.

Δυναμώνουμε τον αγώνα των συνδικάτων ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή και της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στη δολοφονική πολιτική που αιματοκυλά λαούς και προκαλεί τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Να σταματήσει κάθε δίωξη αγωνιστή μέσα και έξω από τις πύλες των στρατοπέδων.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα