Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Βοιωτίας

Να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό ώστε να πληρώνονται έγκαιρα οι αναπληρωτές στη ΔΔΕ Βοιωτίας!

08/12/2020 - 11:09

Η ΔΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την ανακοίνωση της ΑΣΕ για την ανάγκη να πληρωθούν έγκαιρα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ακολούθησε απάντηση από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας στην οποία ανέφερε τις δυσκολίες στην επεξεργασία των δικαιολογητικών από το υπάρχον προσωπικό.

Βεβαίως και το υπάρχον προσωπικό κάνει ότι μπορεί, το πρόβλημα είναι ότι δεν επαρκεί (είναι ελάχιστος ο αριθμός των συναδέλφων που υπηρετούν αποσπασμένοι στην δευτεροβάθμια)  και ότι δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Βοιωτίας αντί να φροντίσει για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, το χρησιμοποιεί σαν άλλοθι για να περάσει την αντίληψη ότι είναι φυσιολογικό να καθυστερεί η πληρωμή ενός εργαζόμενου, όπως τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιήθηκε σαν άλλοθι για να μην ανακοινώνονται τα κενά πριν τις τοποθετήσεις.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Βοιωτίας διεκδικεί την πλήρη καταβολή των  αποδοχών έγκαιρα, καθώς  είναι θέμα επιβίωσης για συναδέλφους οι οποίοι προέρχονται από το ταμείο ανεργίας. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν εργάζονται από χόμπι είναι  εργαζόμενοι που ζουν από τον μισθό τους και δεν  έχουν μόνο υποχρεώσεις αλλά δικαιώματα.

Ο νόμος για την καταβολή των εξόδων μετακίνησης στο τέλος της σχολικής χρονιάς, που επικαλείται ο ΔΔ, είναι άδικος και παράλογος πρέπει να αλλάξει. Ποιός παριστάνει ότι δε γνωρίζει  τις μετακινήσεις από άλλους νομούς, τον τεράστιο κόπο και κόστος, που άλλωστε δεν καλύπτεται, παρά ένα μικρό μόνο μέρος της μετακίνησης μεταξύ των σχολείων τοποθέτησης των αναπληρωτών;

Όσο για την αναφορά σε “σκόπιμη  παραπλάνηση” , εμείς διαβάσαμε δικαιολογίες για την μη έγκαιρη πληρωμή των αναπληρωτών και όχι διάψευσή της.

 

Η ΔΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΑ ΜΚ ΟΛΩΝ

ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ  ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα