Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Βοιωτίας

Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι αναπληρωτές!

27/11/2020 - 18:18

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΑ ΜΚ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Για άλλη μια χρονιά, ιδιαίτερα δύσκολη για όλους τους εργαζόμενους, αντιμετωπίζουμε στην Βοιωτία προβλήματα με την καθυστέρηση των μισθών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει προσληφθεί και στην Βοιωτία μεγάλος αριθμός αναπληρωτών, οι οποίοι δεν πληρώνονται με τον κανονικό τους μισθό, ενώ κάποιοι ενημερώθηκαν ότι δεν θα πληρωθούν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα :

  • Το 50% των αναπληρωτών της γ΄ φάσης, ενημερώθηκαν ότι θα πληρωθούν στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ έχουν προσληφθεί από τις 10 Οκτωβρίου.
  • Οι αναπληρωτές με τρίμηνες συμβάσεις δεν έχουν πληρωθεί.
  • Ακόμη κι αυτοί που πληρώνονται, δεν παίρνουν πλήρη τον μισθό τους, αφού δεν έχουν μπει τα Μ.Κ., τα μεταπτυχιακά και τα οικογενειακά επιδόματα. Η συγκεκριμένη καθυστέρηση αποτελεί πάγια τακτική της ΔΔΕ Βοιωτίας.
  • Τα οδοιπορικά των αναπληρωτών από το ΕΣΠΑ, τα οποία είναι σημαντικά ποσά αφού οι αναπληρωτές τοποθετούνται σε 3 και 4 σχολεία, πληρώνονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των αναπληρωτών.
Η ΔΔΕ Βοιωτίας, η οποία στηρίζει και εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική στα σχολεία, οφείλει να βρει τρόπο να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της να πληρώσει τους καθηγητές έγκαιρα και με τον πλήρη μισθό που δικαιούνται.
Οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται με όλους τους τρόπους το καθεστώς της αναπλήρωσης, φτάνοντας στο σημείο να απαιτούν από τους αναπληρωτές να χρηματοδοτούν την δυνατότητα να εργαστούν.
Απαιτούμε:

  • Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι αναπληρωτές, με την μισθοδοσία του Νοεμβρίου.
  • Να ενσωματωθούν στους μισθούς των αναπληρωτών τα Μισθολογικά Κλιμάκια.
  • Να πληρώνονται στους αναπληρωτές τα οδοιπορικά σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, όπως και στους μόνιμους.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας να προχωρήσει άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας και να διεκδικήσει την επίλυση του αυτονόητου αιτήματος των συναδέλφων μας.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα