Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Να διορθωθούν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ τα λάθη στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ της 3ΕΑ!

07/08/2022 - 14:20

ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ

ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ 3ΕΑ!

Υπουργείο και ΑΣΕΠ φαίνεται πως δεν χόρτασαν από το αλλαλούμ και την αγωνία για χιλιάδες αναπληρωτές για το μέλλον τους και τη δουλειά τους με τα λάθη στους φακέλυος του ΟΠΣΥΔ πριν λίγο καιρό και συνεχίζουν ακάθεκτοι να παίζουν με τα νεύρα και τις ζωές των συναδέλφων.

Βγήκαν στη δημοσιότητα οι προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ για την 3ΕΑ με τα λάθη να είναι πιο πολλά και από τους υποψήφιους. Πιο συγκεκριμένα έντονο πρόβλημα προκύπτει στην μη μοριοδότηση σε καμία συναδέλφισσα και κανένα συνάδελφο του 2 ου μεταπτυχιακού και των αντίστοιχων 8 μορίων. Πολλές ακόμα περιπτώσεις λαθών και μη προσμέτρησης προσόντων εμφανίζονται. Το μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα σε ΥΠΑΙΘ και ΑΣΕΠ δεν έχει τέλος.

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι το σύστημα πρόσληψης μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ και αποτελεί δημιούργημα και νόμος (4589/19) της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι από μόνος του ένας μεγάλος «κόφτης» που έχει οδηγήσει στις απολύσεις χιλιάδες συναδέλφους είτε λόγω των παραβόλων, είτε λόγων των ανακατατάξεων που συμβαίνουν στους πίνακες με το άνοιγμά τους. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι αποφοίτισαν πρόσφατα και δεν έχουν τη μοριοδότηση για να μπορέσουν να δουλέψουν, παρά το ότι έχουν ξεκινήσει να «κυνηγάνε τα προσόντα», ενώ υπάρχουν και άλλοι που ενώ δουλεύουν αρκετά χρόνια «πέφτουν» πολλές θέσεις στους πίνακες χάνοντας μισθούς και βιώνοντας ακόμη παραπάνω την ανεργία.

Το Υπουργείο και το ΑΣΕΠ εδώ και τώρα πρέπει να δώσει λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους πίνακες.

Τα σωματεία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τη συμμετοχή των αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων ακόμη πιο δυνατά και μαζικά να μπούνε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης και του αγώνα, ώστε να γίνουν άμεσα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί όλων των συμβασιούχων αναπληρωτών μακρυά από κυνήγια ακριβοπληρωμένων προσόντων, μακρυά από συνεχόμενα λάθη σε πίνακες που αδικούν τους συναδέλφους.

1/8/2022

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα