Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Αθήνα

Μυριόστομο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά» (Vid-Φώτο)

09/06/2020 - 21:38


Μυριόστομο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά» (VIDEO-ΦΩΤΟ)


Με ένα ακόμα γεμάτο παλμό και αποφασιστικότητα συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, γονείς δήλωσαν πως το αντιδραστικό νομοσχέδιο που χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα είναι καταδικασμένο στις συνειδήσεις τους. Έστειλαν παράλληλα μήνυμα πως ο αγώνας ενάντια στα μέτρα που φέρνει, συνεχίζεται, για τη διεκδίκηση μιας Παιδείας που θα βρίσκεται πραγματικά στο ύψος των λαϊκών αναγκών.

Οι απεργοί εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν δώσει ραντεβού στα Προπύλαια. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα μαθητές από σχολεία της Αττικής και φοιτητές από Συλλόγους που συμμετείχαν με αγωνιστικές αποφάσεις στην κινητοποίηση. Φοιτητές και μαθητές κατήγγειλαν για μια ακόμα φορά τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου που χειροτερεύει τους όρους σπουδών, που εντείνει την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, που υψώνει νέους φραγμούς στο σχολείο, κοιτά τους μαθητές και τις οικογένειές τους στην τσέπη. (Δείτε βίντεο με τους χαιρετισμούς των μαθητών και των φοιτητών) Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και εκπρόσωπος της ΑΣΓΜΕ (δείτε εδώ).

Επίσης, οι μαθητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στους νέους που διαδηλώνουν στην Αμερική μαζί με τον υπόλοιπο λαό ενάντια στο ρατσισμό, ενάντια στην καταστολή, ζητώντας έναν καλύτερο κόσμο. Το έκαναν με υψωμένες γροθιές και σχηματίζοντας με τις σχολικές τους τσάντες στο χώρο της συγκέντρωσης τις λέξεις «I can't breath» («δεν μπορώ να αναπνεύσω»), τις τελευταίες λέξεις του Τζορτζ Φλόιντ, που έγιναν το κεντρικό σύνθημα των λαϊκών κινητοποιήσεων στις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο.

Μαχητική και μαζική διαδήλωση προς τη Βουλή

Οι απεργοί εκπαιδευτικοί μαζί με μαθητές, φοιτητές και γονείς πραγματοποίησαν μία μαζική και μαχητική πορεία προς τη Βουλή. Τα εκπαιδευτικά σωματεία με τα πανό και τα συνθήματα τους κατήγγειλαν το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και συζητείται στη Βουλή, αλλά και τα υπόλοιπα αντιδραστικά μέτρα όπως αυτό που ήθελε τη μετατροπή της σχολικής τάξης σε ριάλιτι. «Να μην ψηφιστεί ο νόμος στη Βουλή», «αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά» δήλωναν οι διαδηλωτές προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας προβάλλοντας τα αιτήματα για πραγματική αναβάθμιση της Παιδείας φωνάζοντας «δώστε λεφτά για την παιδεία», «μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών», δηλώνοντας πως «ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», διεκδικώντας «μόρφωση δουλειά για όλο το λαό».

Πλημμυρίζοντας με συνθήματα τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, οι διαδηλωτές έφτασαν στο Σύνταγμα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βασιλίσσης Σοφίας όπου κλούβες και ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στη Βουλή. Οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, καταγγέλλοντας την καταστολή. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής χαιρετίζοντας την κινητοποίηση.

Οι εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το ραντεβού για την αυριανή συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια με πορεία στη Βουλή, την ώρα που θα ψηφίζεται το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Συλλαλητήρια έγιναν επίσης σήμερα στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες ακόμα πόλεις. Κάλεσμα συνέχισης του αγώνα απευθύνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών τονίζοντας πως «ακόμα και αν η κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις, προχωρήσει τελικά στη ψήφισή του νομοσχεδίου, πρέπει να γνωρίζει καλά ότι ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να το ακυρώσει στην πράξη, όπως έχει γίνει άλλωστε αρκετές φορές στο παρελθόν».

Πηγή: 902.gr

Βασική Κατηγορία: 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΔΕΛΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα