Γονείς - Εκπαιδευτικοί

Μέτρα προστασίας στην Ειδική Αγωγή: Σε νέα κινητοποίηση προσανατολίζονται γονείς και εκπαιδευτικοί (vid - φωτο)

09/03/2021 - 18:44

Εκπρόσωποι φορέων για την Ειδική Αγωγή

Μέτρα προστασίας στην Ειδική Αγωγή: Σε νέα κινητοποίηση προσανατολίζονται γονείς και εκπαιδευτικοί (vid - φωτο)

Την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα με νέα κινητοποίηση για τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή επισήμαναν εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων που συμμετείχαν στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής με αφορμή τον θάνατο, από κορονοϊό, μαθητή του Ειδικού Σχολείου Πειραιά.

Αναρμόδιος δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής στην αντιπροσωπεία των φορέων κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλίας Πατίδης. (Δείτε εδώ video) 

Στην κινητοποίηση κάλεσε και το ΔΣ της ΔΟΕ που είχε κηρύξει με 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Ειδικά Σχολεία. Σε νέα κινητοποίηση κάλεσε και ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ. (Δείτε εδω video)

Συμμετείχαν στη διαμαρτυρία Ενώσεις Γονέων και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών που καταλόγισαν ευθύνες στην κυβέρνηση για την ανυπαρξία μέτρων προστασίας της υγείας στα Ειδικά Σχολεία και ζήτησαν προσλήψεις, ασφαλή μεταφορά των μαθητών και νέες δομές. (Δείτε εδώ video)

Τη συμπαράσταση στον αγώνα για μέτρα προστασίας στην Ειδική Αγωγή εξέφρασε ο Χάρης Χουρδάκης, μέλος της γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων. (Δείτε εδώ video)

Σύλλογοι και φορείς θέτουν τα ερωτήματα:

  • Κρατάνε τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά, αλλά τι μέτρα έχουν παρθεί για την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός παιδιών από διαφορετικές περιοχές και από διαφορετικά σχολεία;
  • Κρατάνε ανοιχτά τα Ειδικά Σχολεία, αλλά τι μέτρα έχουν παρθεί για να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μη συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι; Για να προσληφθούν επιπλέον προσωπικό σχολικών νοσηλευτών και ειδικό βοηθητικό προσωπικό για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα;
  • Κρατάνε τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά, αλλά τεστ πραγματοποιούνται περίπου μία φορά το μήνα στο συγκεκριμένο σχολείο. Συγκεκριμένα, τεστ πραγματοποιήθηκαν τέλη Γενάρη και τέλη Φλεβάρη. Στο μεταξύ, το παιδί νόσησε και κατέληξε.
  • Κρατάνε τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά, αλλά δεν υπάρχει καμία μέριμνα για εντοπισμό, καταγραφή και κυρίως για συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, με ευθύνη του υπουργείου Υγείας.

Κρατάνε ανοιχτά τα Ειδικά Σχολεία, αλλά τι μέτρα έχουν παρθεί για να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μη συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι;

Για να προσληφθούν επιπλέον προσωπικό σχολικών νοσηλευτών και ειδικό βοηθητικό προσωπικό για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα;

Κρατάνε τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά, αλλά τεστ πραγματοποιούνται περίπου μία φορά το μήνα στο συγκεκριμένο σχολείο. Συγκεκριμένα, τεστ πραγματοποιήθηκαν τέλη Γενάρη και τέλη Φλεβάρη.

Στο μεταξύ, το παιδί νόσησε και κατέληξε.

Κρατάνε τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά, αλλά δεν υπάρχει καμία μέριμνα για εντοπισμό, καταγραφή και κυρίως για συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, με ευθύνη του υπουργείου Υγείας.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα