Εκπαιδευτικοί - Γονείς - Μαθητές

Με κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας διεκδίκησαν ανάκληση των συγχωνεύσεων και προσλήψεις

26/10/2021 - 15:43

Με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας γονείς και εκπαιδευτικοί συνέχισαν την αγωνιστική δραστηριότητα που ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο της συγχωνεύσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση και διεκδικώντας κάλυψη όλων των κενών, όλων των αναγκών των σχολείων.

Μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και πρωτοβάθμιων σωματείων τους, εκπαιδευτικοί με γονείς και μαθητές βρέθηκαν το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας. Όπως τονίστηκε από πλευράς της Ομοσπονδίας, μετέφεραν την αγωνία και αγανάκτηση των Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων που την τελευταία εβδομάδα έχουν προχωρήσει σε πολύμορφες κινητοποιήσεις σε Δήμους και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενάντια στις συγχωνεύσεις. Κατήγγειλαν την πολιτική που αντί για αραίωση των μαθητών της τάξης - όπως επιτάσσουν οι συνθήκες της πανδημίας - τόσο για την υγειονομική ασφάλεια όσο και για την στενότερη συνεργασία εκπαιδευτικού μαθητή για την κάλυψη των τεράστιων μορφωτικών κενών, γίνονται σαρωτικές συγχωνεύσεις.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, αναδείχτηκε η ανάγκη να διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι για τους όρους μάθησης των παιδιών, για κάλυψη όλων των κενών που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία και έχουν αποτέλεσμα να μην μπορούν, έναν μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να λειτουργήσουν πλήρως.

Εκπρόσωποι σωματείων εκπαιδευτικών τόνισαν πως παραμένουν ακάλυπτα χιλιάδες κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με αποτέλεσμα στα τέλη του Οκτώβρη τα σχολεία να μην μπορούν να λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο, με τις παράλληλες στηρίξεις να έχουν καλυφθεί μόλις κατά 40%, ειδικά σχολεία να υπολειτουργούν, με τις πρόσφατες πλημμύρες να αναδεικνύουν τη γύμνια των σχολικών υποδομών. Τονίστηκε για μια ακόμα φορά η ανάγκη για μαζικές προσλήψεις, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που στελεχώνουν όλα αυτά τα χρόνια στα σχολεία ώστε οι μαθητές να έχουν τον εκπαιδευτικό τους από την πρώτη ημέρα.

Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν και μαθητές από το Περιστέρι και το Χαϊδάρι. Εκπρόσωπος των μαθητών του 1ου Λυκείου Χαϊδαρίου, παίρνοντας τον λόγο, εξέφρασε την αγωνία των μαθητών μαθητών για τις συγχωνεύσεις που χαρακτήρισε «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» μετά από την διαχείριση της πανδημίας, τα νέα εμπόδια στην πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Όπως προέκυψε από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και γονιών με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αλ. Κόπτση, το υπουργείο εμμένει στην πολιτική που δημιουργεί αυτούς τους όρους. Μετά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους πως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου επιχείρησε να περιγράψει μια πραγματικότητα διαφορετική από αυτή που ζουν στα σχολεία, δεν δεσμεύτηκε για το ζήτημα των συγχωνεύσεις τις οποίες υπερασπίστηκε και φάνηκε πως πολιτική βούληση του υπουργείου είναι να μην δώσει ούτε ευρώ για την κάλυψη των μορφωτικών κενών. Οι γονείς από την πλευρά τους δήλωσαν πως ο αγώνας θα συνεχιστεί με μαζικές κατά τόπους κινητοποιήσεις, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δεχτούν τα παιδιά τους να αντιμετωπίζονται σαν κόστος.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα