Μαζική απεργιακή απάντηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - Αγώνας για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής (vid-εικ)

26/09/2019 - 02:24

Με το όπλο που έχουν βάλει στο στόχαστρο κυβέρνηση και κεφάλαιο, την απεργία και τα Συνδικάτα τους, απάντησαν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα στο πολυνομοσχέδιο -έκτρωμα.

Έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και κεφάλαιο που με το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο χτυπούν μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις και τα εναπομείναντα εργασιακά - συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω από τον αγώνα για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα. Γύρισαν την πλάτη τους στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τους ανθρώπους της που πολέμησε με λύσσα την απεργία.

Στην Αθήνα, χιλιάδες απεργοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια.

Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε με ένα θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ. (Δείτε βίντεο εδώ)

Ακολούθησε δυναμική πορεία στη Βουλή.

Στην απεργιακή κινητοποίηση στα Προπύλαια παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε δηλώσεις. (Δείτε εδώ βίντεο)

«Η σημερινή κινητοποίηση είναι το πρώτο βήμα κλιμάκωσης για να αποσυρθεί τώρα αυτό το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, αυτό το σκάνδαλο, που κάνει νόμο το δίκιο του επενδυτή», τόνισε στην ομιλία του ο Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ προσθέτοντας: «Μπαίνουμε μπροστά να οργανώσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις, μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια».

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας - Οργάνωση κι αγώνας η απάντησή μας», «Κάτω τα χέρια από την απεργία - Δε θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία», «Σωματεία ταξικά στα χέρια εργατών - Όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και συνταξιούχοι.

Η μάχη της απεργίας δόθηκε από τα χαράματα στους χώρους δουλειάς, ενώ οι απεργοί απάντησαν αποφασιστικά και στην τρομοκρατία όπως αυτή σημειώθηκε σε εργοτάξιο της Αθήνας με την προσαγωγή οχτώ οικοδόμων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο με γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις, με ανοιχτές συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για τη συνέχεια. Να γυρίσουν την πλάτη στον υπονομευτικό και απεργοσπαστικό ρόλο της προδοτικής - εργατοπατερίστικης και απαξιωμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα σε δεκάδες πόλεις της χώρας, όπως Θεσσαλονίκη, Πειραιά κ.α.

Βασική Κατηγορία: 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα