Μαχητική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα των σχολείων

04/10/2019 - 21:24

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Οκτώβρη πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης για τα προβλήματα των σχολείων.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκαν: Η συνεχιζόμενη αδιοριστία που στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας να έχουν το δάσκαλο τους στην τάξη από την αρχή της χρονιάς και καταδικάζει χιλιάδες αναπληρωτές σε εργασιακή περιπλάνηση, με μισά δικαιώματα. Τα προβλήματα στις υποδομές και το δικαίωμα σε σύγχρονα ασφαλή σχολεία. Το περιεχόμενο του σχολείου που βρίσκεται μακριά από τη δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Το μέλλον που ετοιμάζεται για τους σημερινούς μαθητές, σε μία εργασιακή ζούγκλα και με το δικαίωμα στη συλλογική δράση και διεκδίκηση στο γύψο.

«Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που δεν έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών του λαού αλλά τα κέρδη», σημείωσε ο Σπ. Μαρίνης εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) στο ΔΣ της ΔΟΕ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, αναφερόμενος στα οξυμένα προβλήματα στην εκπαίδευση τονίζοντας πως η κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια των δύο πανεργατικών απεργιών και ότι θα υπάρχει κλιμάκωση, με συλλογική δράση μέσα από τα σωματεία.

Με συνθήματα για την ανάγκη μαζικών διορισμών και αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία, οι εκπαιδευτικοί συνέχισαν να διαδηλώνουν παρά τη βροχή. Από το βήμα της συγκέντρωσης, καταδικάστηκαν οι υποδείξεις της κυβέρνησης προς το συνδικαλιστικό κίνημα, τονίστηκε ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλά η κυβέρνηση σημαίνει νέα αντιλαϊκά μέτρα και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματεία πήραν το λόγο μεταφέροντας εικόνα ελλείψεων σε σχολεία των περιοχών τους.

Βασική Κατηγορία: 

Κινητοποίηση ΕΛΜΕ - Συλλόγων Π.Ε. - Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών 4 Οκτώβρη 2019

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα