Υπουργείο Εσωτερικών

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για την άμεση πρόσληψη όλων των αναπληρωτών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

24/08/2020 - 19:39

Να μην μείνει κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά και να καλυφθούν τα κενά από την αρχή της σχολικής χρονιάς απαίτησαν εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν κινητοποίηση το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν έλαβαν ουσιαστικές απαντήσεις στη συνάντηση που είχαν με γενικό γραμματέα του υπουργείου και αύριο Τρίτη θα συναντηθούν με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο. Στη σημερινή συνάντηση, μεταξύ άλλων, τέθηκε και το θέμα των λαθών που έχουν γίνει στη μοριοδότηση και έχουν αφήσει εκτός πάνω από 10.000 εκπαιδευτικούς.

Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στο πρόγραμμα πολύμορφων δράσεων που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρωμισθίων Εκπαιδευτικών, έχοντας στο πλευρό της ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Συγκεκριμένα απαιτούν:

  • Να καλύψει όλα τα κενά σε μία φάση από την αρχή της χρονιάς, για όλες τις δομές και τις ειδικότητες, ώστε και όλοι οι μαθητές να έχουν τους εκπαιδευτικούς τους από την αρχή, να μη χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος και να μην υπάρξουν αδικίες στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.

  • Να υπάρξει γενναία αύξηση των πιστώσεων για αναπληρωτές, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων, εν μέσω πανδημίας.

  • Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών (δωρεάν μετακίνηση, στέγαση, σίτιση κ.ά.).

  • Οι διευθύνσεις να δώσουν το σύνολο των κενών της κάθε περιοχής και να μην μπουν σε διαδικασία ιεράρχησής τους. Έτσι μόνο θα πιεστεί και η κυβέρνηση να καλύψει όλα τα κενά άμεσα. Η τοποθέτηση να γίνει με ευθύνη των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.

  • Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όσον αφορά την τοποθέτησή τους στα σχολεία. Δεν γίνεται π.χ. ένας συνάδελφος νεφροπαθής να πάει σε περιοχή μακριά από νοσοκομείο.

  • Να λυθεί άμεσα, με πολιτική απόφαση, το ζήτημα του παραβόλου και να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι κανονικά στους πίνακες. Να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος.

  • Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση των συναδέλφων.

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Ταυτόχρονη κατάργηση του νόμου-σφαγείο (Γαβρόγλου) που διατηρεί άθικτο η ΝΔ.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων, συνεχίζεται και αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11.00 στα Προπύλαια, διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Βασική Κατηγορία: 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα