ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου"

Καταργούν την κατ' οίκον διδασκαλία σε μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας!

19/10/2020 - 16:24

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ  ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» καλεί τους συναδέλφους σε
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ (Μάκρης 2, Αιγάλεω) τη  Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 2μμ

Αντί το Υπ. Παιδείας να πάρει μέτρα για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με όρους υγιεινής και ασφάλειας  για όλους τους μαθητές καταργεί  την κατ΄ οίκον  διδασκαλία σε μαθητές  που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου   ή πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και δεν μπορούν να συμμετέχουν στη δια ζώσης διδασκαλία. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να διακόψει όλα τα μαθήματα που ήδη είχαν ξεκινήσει και να ανακαλέσει όλες τις  εγκρίσεις που είχαν δοθεί σε εκπαιδευτικούς  για το σκοπό αυτό από το ΠΥΣΠΕ, δηλώνοντας ότι τα μαθήματα θα συνεχιστούν με εξ αποστάσεως  διδασκαλία ή με διαδικτυακά τμήματα.

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι ο δεσμός μαθητή –εκπαιδευτικού στην εκπαιδευτική διαδικασία  είναι αναντικατάστατος  και ο πολυδιάστατος ρόλος του εκπαιδευτικού  δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τεχνολογικά μέσα, ιδιαίτερα σε μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα τεχνολογικά μέσα και εν προκειμένω οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το διαδίκτυο, οι διάφορες εκπαιδευτικές εφαρμογές, μόνο επικουρικά μπορούν να αξιοποιούνται στην Εκπαίδευση και αναλόγως με την ηλικία των μαθητών.

Διεκδικούμε :

  • Να καλυφθούν οι ανάγκες  όλων των μαθητών που ανήκουν σε  ομάδες αυξημένου κινδύνου με κατ΄οίκον διδασκαλία .
  • Να αποσυρθεί τώρα η αντιπαιδαγωγική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και  όλο το νομοθετικό πλαίσιο που εισάγει την On-line αναμετάδοση του μαθήματος.
  • Να μειωθεί τώρα στους 15 (το ανώτερο) ο αριθμός μαθητών στην τάξη με πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους μαθητές. Ουσιαστική προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά κ.λ.π.).
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού µόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων. Προσλήψεις μόνιμων σχολικών νοσηλευτών σε κάθε σχολείο.
  • Τουλάχιστον ένας επιπλέον δάσκαλος στη διάθεση κάθε Δημοτικού και αντίστοιχη μέριμνα για τα νηπιαγωγεία.  Αντίστοιχη διάθεση εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών.
  • Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και των 3μηνιαίων αναπληρωτών. Κατάργηση του ν. 4692/20 της Κεραμέως και του νόμου Γαβρόγλου.

Το ΔΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα