Καταγγελία σύλληψης συνδικαλιστών της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/κης κι ο ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Ε΄ ΕΛΜΕ Α.Αττικής

28/03/2018 - 23:03

Καταγγελία σύλληψης – δίωξης συνδικαλιστών της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και ο ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Την Παρασκευή 16 Μάρτη η αστυνομία προέβη σε σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους. Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα). Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη, αφού πρώτα είχε μηνύσει και την απολυμένη έγκυο και δυο συναδέλφους της που εξέφρασαν την αυτονόητη συμπαράσταση τους.

Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια αποτελεί συνέχιση και κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είναι μια ενέργεια που έρχεται ως συνέχεια της ποινικοποίησης και της καταστολής των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς, του χτυπήματος από τα ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία, των συλλήψεων εργαζομένων σε χώρους δουλειάς που παλεύουν και υπερασπίζονται εργατικά δικαιώματα. Μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία, τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης.

Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να μένει αδιάφορος, ιδιαίτερα όταν χτυπιέται το δικαίωμα στη μητρότητα. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα στον κλάδο μας, όπου αναπληρώτρια εκπαιδευτικός εξαναγκάστηκε από την ανάλγητη και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιλέξει το παιδί της ή την εργασία της, μιας και ως αναπληρώτρια, δεν δικαιούται επιπλέον άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης.

Το Σάββατο 17/3, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταθέσαμε πρόταση προς το ΔΣ της ΕΛΜΕ να βγει μια απλή και σύντομη ανακοίνωση καταγγελίας των συλλήψεων και συμπαράστασης στους διωκόμενους συναδέλφους μας. Τονίσαμε, μάλιστα, ότι ήταν επείγον, καθώς οι συνάδελφοί μας παραπέμπονταν σε δίκη με τη διαδικασία του αυτόφωρου! Η πρότασή μας ήταν η εξής:

« Πρόταση της ΑΣΕ προς το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Καταγγελία σύλληψης συνδικαλιστών της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 «Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους. Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρεία. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη. Μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις, τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν  ελεύθεροι και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.  »

 Η πλειοψηφία του ΔΣ – ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ – για μια ακόμη φορά δεν ανταποκρίθηκαν στο αυτονόητο: την άμεση έκφραση αλληλεγγύης στους διωκόμενους συναδέλφους μας. Η ΔΑΚΕ λίγο έλειψε να ζητήσει να μελετήσει τη δικογραφία για να αποφασίσει και τελικά δεν το ψήφισε. Η ΠΕΚ επίσης απέρριψε το ψήφισμα. Οι ΣΥΝΕΚ χρειάστηκαν μια ολόκληρη εβδομάδα για να διαμορφώσουν άποψη και να αντιπροτείνουν κείμενο ψηφίσματος.

 Η στάση των παρατάξεων αυτών είναι απαράδεκτη! Βάζουν πλάτη στην κρατική τρομοκρατία, συναινούν στον αυταρχισμό! Αποτελεί ντροπή για ένα σωματείο να μην καταδικάζονται τέτοιες πρακτικές!

Η κωλυσιεργία αυτών των δυνάμεων δείχνει όχι μόνο ότι δεν θέλουν να συγκρουστούν αλλά ότι επιδιώκουν να φτιάξουν ένα σωματείο μαϊντανό, που να μην αγωνίζεται για τα δικαιώματα των συναδέλφων. Στοχεύουν στον πλήρη εκφυλισμό του σωματείου.

Οι συνάδελφοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

25/3/2018

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα