Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Καταγγελία: Έκοψαν μαθητή ΕΠΑΛ από τις Πανελλαδικές

26/06/2020 - 00:20

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΕΚΟΨΑΝ ΜΑΘΗΤΗ ΕΠΑΛ ΑΠ’ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη, ανάλγητη στάση του υπουργείου Παιδείας που δεν έδωσε το δικαίωμα σε μαθητή του 3ου ΕΠΑΛ Ιωαννίνων να τελειώσει το σχολείο και να μετρήσουν τα μαθήματα των πανελλαδικών που έδωσε.

Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση για τα σχολεία μας, σε συνθήκες πανδημίας, με τα σχολεία κλειστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου τετραμήνου, και με τους μαθητές κλεισμένους στα σπίτια, το πρώτο που θα έπρεπε να υπάρχει είναι η πρόνοια για την ολοκλήρωση των σπουδών των μαθητών.

Η επιείκεια από μέρους των εκπαιδευτικών και του σχολείου είναι απαραίτητη, αλλά η στάση του Υπουργείου να μην δοθεί έστω μία εξαίρεση στο μαθητή να επανεξεταστεί στο προφορικό βαθμό του δευτέρου τετραμήνου (ενός μαθήματος ειδικότητας), άρα και το δικαίωμα της συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι απαράδεκτη και προκλητική.

Συγκεκριμένα, μετά από παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε με το μαθητή και την μητέρα του στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, επιμείναμε στο να συμμετάσχει ο μαθητής στις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι να μας απαντήσει το υπουργείο στο αν θα δοθεί το δικαίωμα επανεξέτασης του προφορικού βαθμού του δευτέρου τετραμήνου σε μαθήματος ειδικότητας. Και παρά το γεγονός ότι ο μαθητής συμμετείχε στις εξετάσεις και στα τέσσερα μαθήματα, σήμερα μας ενημέρωσαν ότι δεν δόθηκε τελικά καμία εξαίρεση. Το υπουργείο γκρέμισε τις θυσίες της οικογένειας σε φροντιστήρια και άγχος για τη μόρφωση του παιδιού της. Αυτό είναι το χειροκρότημα της κυβέρνησης στη νοσηλεύτρια μάνα και στο Γολγοθά για τη μόρφωση του παιδιού της.

Καταγγέλουμε, επίσης, την στάση του υπουργείου ως τιμωρητική απέναντι σε έναν μαθητή που ως αντιπρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου συμμετείχε ενεργά στις φετινές κινητοποιήσεις του σχολείου του, γεγονός που θεωρούμε άμεσα σχετιζόμενο με τη στάση του Υπουργείου. Είναι απαράδεκτο η αντιμετώπιση ενός μαθητή ως προς την επίδοσή του στο σχολείο, να κρίνεται από τη δράση του στο χώρο του μαθητικού κινήματος. Αυτό επισημάναμε και κατά την παρέμβαση μας στο περιφερειακό διευθυντή.   

Η πολιτική της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ στοχεύει ώστε τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να περάσουν γρήγορα στην αγορά εργασίας ως φτηνό εργατικό δυναμικό, εξυπηρετώντας τη γρήγορη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, τους γονείς, τους μαθητές και συνολικά τους εργαζόμενους να καταδικάσουμε την ανάλγητη και τιμωρητική απόφαση του Υπουργείου και να στηρίξουν τον αγώνα του μαθητή και της οικογένειάς του.

ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα