Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Ηχηρό μήνυμα ξανά: Να μην τολμήσει να προχωρήσει ούτε ένα αντιεκπαιδευτικό μέτρο!

20/05/2020 - 21:13

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΞΑΝΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ!

TA ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 19/5 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ – ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

H Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 19/5, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων της προηγούμενης βδομάδας, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας! Από την Αλεξανδρούπολη ως τη Σητεία και από τη Ρόδο ως τη Φλώρινα, εκπαιδευτικοί , μαθητές και γονείς στέλνουν ένα και μόνο μήνυμα: να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει ούτε ένα από τα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα, να αναλάβει την κρατική ευθύνη ώστε να μην παίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και οι οικογένειές τους την υγεία τους κορώνα – γράμματα!

Οι ελιγμοί στους οποίους υποχρεώνεται η Υπουργός Παιδείας, για απόσυρση ή επαναδιατύπωση ορισμένων άρθρων του πολυνομοσχεδίου δείχνει την πίεση που μπορεί να τους ασκήσει ο οργανωμένος, μαζικός αγώνας ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας. Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση και τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας. Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να τους εμποδίσουν.

Κάνουμε καθαρό προς πάσα κατεύθυνση: Ο αγώνας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και δυναμική μέχρι να πάρει πίσω το πολυνομοσχέδιο, μέχρι να πάρει πίσω την τροπολογία για την on line μετάδοση του μαθήματος από τις τάξεις.

Το πολυνομοσχέδιο είναι στο σύνολό του βαθιά ταξικό και αντιεκπαιδευτικό και δεν πρέπει να κατατεθεί!

Η μαζική και μαχητική συμμετοχή των εκπαιδευτικών όχι μόνο στις συγκεντρώσεις, αλλά και στις Γενικές Συνελεύσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στα πρωτοβάθμια σωματεία Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια!

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας μπορεί να καμώνονται ότι δε συμβαίνει τίποτα αλλά όσο και να προσπαθήσουν γνωρίζουν πλέον καλά ότι οι δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί η κατάπτυστη τροπολογία που προβλέπει κάμερες μέσα στην τάξη και μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι. Γνωρίζουν πολύ καλά πως θα δυναμώσουμε τον πολύμορφο αγώνα, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να μην φέρει για κατάθεση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου, αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, μετατρέπει το Λύκειο - ακόμα περισσότερο - σε εξεταστική αρένα με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, βάζει “κόφτη” στη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ, προχωρά σε αντιδραστικές τομές στην δομή και το περιεχόμενο του σχολείου υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς. 

Αποδείξαμε ότι έχουμε τη δύναμη, με οργάνωση και συσπείρωση στα Σωματεία μας να δυσκολέψουμε τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα, ο κάθε συνάδελφος να πάρει τη θέση του σε αυτή τη μάχη που θα μας βγάλει νικητές!

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία μας προχωράμε!

  • Όλοι και όλες συμμετέχουμε και οργανώνουμε τις Γενικές Συνελεύσεις σε προαύλια σχολείων .
  • Οργανώνουμε κοινές δράσεις με τους γονείς στις γειτονιές για να ενημερωθούν όλο και περισσότεροι γονείς για την επίθεση που ετοιμάζουν στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους και στην τσέπη τους.
  • Υλοποιούμε σε κάθε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ την απόφαση του Γ.Σ.  Της ΑΔΕΔΥ για απεργία-αποχή ενάντια στην εφαρμογή των διατάξεων για την on – line αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες.  Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις. Καλούμε τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.
  • Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των σωματείων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ενάντια στην εφαρμογή της τροπολογίας για τις κάμερες και τα on-line μαθήματα.
  • Προχωράμε σε σύσκεψη σωματείων τη Δευτέρα 25 Μαϊου στις 19:00 στο θεατράκι στη Γκράβα για την οργάνωση του αγώνα το επόμενο διάστημα.
  • Προχωράμε σε νέα συγκέντρωση την Πέμπτη 28 Μαϊου στις 19:00 στα Προπύλαια με πορεία προς τη Βουλή  και συναυλία.
  • Προετοιμάζουμε απεργιακή κινητοποίηση εάν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία στη Βουλή.

20 Μαΐου 2020

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα