Ηγεσία της ΟΙΕΛΕ : Αδιάλλακτος εργοδοτικός συνδικαλισμός!

18/02/2011 - 17:09

Την Τρίτη 15-2-2011 η ΑΣΚ (Παράταξη στους Ιδ.Εκπαιδευτικούς που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) κατέθεσε στην ΟΙΕΛΕ το εξής κείμενο:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εντεινόμενη επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών, έχει σαν αποτέλεσμα την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα και για τους εργαζόμενους στην ιδ. Εκπαίδευση. Η ηγεσία της ομοσπονδίας συνεχίζει να στηρίζει τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση αποδεχόμενη ουσιαστικά τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων στον κλάδο. Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ ζητάει άμεσα:

Την ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΟΙΕΛΕ ώστε να ξεκινήσει διαδικασία διαπραγμάτευσης νέας ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ για τους εργαζόμενους σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Ξένων γλωσσών και ιδ. ΙΕΚ. Η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων. Εδώ και καιρό έχουμε προειδοποιήσει ότι στόχος της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΕΕ και του κεφαλαίου είναι οι Συλλογικές συμβάσεις, και ότι με πρόσχημα την κρίση θα χτυπήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν αγωνιστικά και επιθετικά, αρκεί η απάντηση να είναι ενιαία και συντονισμένη.

Για το ίδιο επίμαχο ζήτημα ζητάμε άμεση σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας ώστε να οργανωθεί καλύτερα η σχεδιασμός του κλάδου»

Στο Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ που έγινε στις 17-2-2011 απορρίφθηκε η πρόταση της ΑΣΚ για σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, εν όψει της γενικευμένης επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα των Ιδ. Εκπαιδευτικών.

Η πρόταση της ΑΣΚ καταψηφίστηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη της Ενότητας (η ΔΑΚΕ ψήφισε λευκό), με το πρόσχημα ότι η βάση της Ομοσπονδίας, «Σωματεία με μεγάλο όγκο μελών», είναι αρνητικά σε μια τέτοια προοπτική. Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να αξιολογήσουν την ανάγκη λειτουργίας ενός οργάνου που έχει μόνο καταστατική υπόσταση, και πιθανή ενεργοποίησή του θα έδινε ενεργό ρόλο σε πρωτοβάθμια Σωματεία (που άλλωστε πήραν αυτή την πρωτοβουλία) που η πλειοψηφία της διοίκησης δεν ελέγχει.

Εγκαταλείψτε τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!

Αυτή η συνεχιζόμενη στάση της Διοίκησης της ΟΙΕΛΕ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είναι συνυπεύθυνη για το μεγαλύτερο ξεπούλημα εργασιακών κεκτημένων στον κλάδο, την ενίσχυση της Ιδ. Παιδείας στη χώρα, την υποβάθμιση–απαξίωση της έννοιας του συνδικαλισμού, της υποκρισίας και του αποπροσανατολισμού.

Καμιά εμπιστοσύνη στην ηγεσία της ΟΙΕΛΕ. Είναι μέρος του προβλήματος!

Αγώνας-συσπείρωση με το ΠΑΜΕ τώρα!

Αυτό που πλέον έχει σημασία είναι να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι υπάρχει διέξοδος και είναι με το ΠΑΜΕ, τον ταξικό πόλο του αγώνα και της νίκης που ενώνει και συσπειρώνει τους εργαζόμενους σε αυτήν την προοπτικά. Να γίνει κατανοητό τόσο σε αυτούς που είναι εγκλωβισμένοι στη λογική του εργοδοτικού συνδικαλισμού, όσο και σε αυτούς που είναι φοβισμένοι από την εργοδοτική τρομοκρατία, ότι υπάρχει διέξοδος από το τέλμα που έχουν οδηγήσει τους εργαζομένους οι συνεχείς υποχωρήσεις.

Οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν να δίνουν καθημερινά τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

  • 1900 ευρώγια πρώτο μισθό στην εκπαίδευση.
  • Σταθερή μόνιμη δουλεία για όλους.
  • Πάλη ενάντια στις απολύσειςκαι την απελευθέρωση των απολύσεων.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία εκπαίδευση. Κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της εμπορευματοποίησης της παιδείας.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Να μην πληρώσει την κρίση ο λαός

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα