ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ : Η διεκδίκηση στα χέρια των εργαζομένων

25/01/2011 - 11:08

Κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες αποφάσισαν πρωτοβάθμια σωματεία

Στην απόφαση για συντονισμό της δράσης και σε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες, που ξεπερνούν τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο χώρο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, κατέληξε η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων στην ιδιωτική εκπαίδευση που έγινε την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα Σωματεία Εργαζομένων καθηγητών στα Φροντιστήρια Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΦΙΕ), που απηύθυναν και το σχετικό κάλεσμα, καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία στην ιδιωτική εκπαίδευση από τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, το Αγρίνιο και την Αθήνα.

Οι παραπάνω αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 10 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ και μία σειρά πρωτοβουλίες συντονισμού για τη διεκδίκηση και υπογραφή Νέας ΣΣΕ, που βασικό της χαρακτηριστικό θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση μισθού και συνθηκών δουλειάς, που να διασφαλίζουν τις σύγχρονες ανάγκες και την αξιοπρέπεια κάθε εργαζόμενου.

Οι πρωτοβουλίες αυτές φέρνουν σε πρώτο ρόλο τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους, συμβάλουν ώστε η διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων να γίνει δική τους υπόθεση και να παλέψουν. Αλλωστε, όπως επισημάνθηκε, οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΙΕΛΕ, η οποία ακολουθεί το ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα