Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

29/06/2020 - 21:31

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των εργαζομένων της TASTY που δίνουν την μόνη απάντηση που καταλαβαίνει η εργοδοσία. Ενωτικό, Συλλογικό Και Αποφασιστικό Αγώνα.

Καταγγέλλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία της πολυεθνικής TASTY που προχώρησε σε απολύσεις και διώξεις εργαζομένων που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματα τους, στέλνει  στα δικαστήρια το Σωματείο των Εργαζομένων που απεργεί ενάντια στις απολύσεις, καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα που τα δικαστήρια σπεύδουν να εκδικάσουν μέσα σε λίγες ώρες,  καλεί την Αστυνομία, σαν προσωπικό της μπράβο, για να «διασφαλίσει» την διαδικασία διακίνησης των προϊόντων από το εργοστάσιο στον Άγιο Στέφανο. Πάρτε πίσω τις απολύσεις

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους Εργαζόμενους της "Αφοί Βλάχου", το Συνδικάτο Τύπου-Χάρτου και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Αν. Αττικής που διώκονται για τις Απεργιακές κινητοποιήσεις που οργάνωσαν ενάντια στις απολύσεις της εταιρίας το 2019.

Η εταιρεία "Αφοί Βλάχου" συνεχίζει να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με την ποινικοποίηση της απεργίας του 2019 και τις μηνύσεις ενάντια σε 4 εργαζόμενους. Συγκεκριμένα την Τρίτη 30/6, καλούνται για απολογία στον ανακριτή , ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Αν. Αττικής, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου και δύο ακόμη εργαζόμενοι μέλη της σωματειακής επιτροπής υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων στην επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι της εταιρίας στην Συνέλευση τους αποφάσισαν να απαντήσουν στις τρομοκρατικές πρακτικές της εταιρίας  με 4ωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας την Τρίτη 30/6 και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους εάν δεν αποσύρει η εργοδοσία άμεσα τις ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές ενέργειες και τις μηνύσεις και δεν αποδεχτεί να συζητήσει με την σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων  για τα αιτήματά τους. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των μηνύσεων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Η προκλητική ασυδοσία των εργοδοσιών πατά στην απροκάλυπτη στήριξη της Κυβέρνησης που δίνει Γη και Ύδωρ στα αφεντικά, ενώ στέλνει τις δυνάμεις καταστολής σε κάθε τους κάλεσμα. Ταυτόχρονα έχουν μετατρέψει τα δικαστήρια σε παράρτημα του ΣΕΒ, όπου 99 στις 100 Απεργίες κρίνονται «παράνομες».

Οι χώροι δουλειάς δεν θα μετατραπούν σε «γκέτο» με εργαζόμενους χωρίς φωνή, χωρίς δικαιώματα. Οι τακτικές εκφοβισμού και τρομοκρατίας Εργοδοτών-Κυβέρνησης θα βρουν μπροστά τους την αλληλεγγύη και την οργάνωση της εργατικής τάξης.

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα