Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Η κατηγοριοποίηση και διάλυση των σχολείων δε θα περάσει!

28/02/2021 - 12:21

Χαιρετίζουμε τα σχολεία και τους συναδέλφους που τάσσονται μαζικά με την απεργία-αποχή από την Κατηγοριοποίηση των σχολείων που επιχειρείται να πραγματοποιηθεί με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Αξιολόγηση σχολικών μονάδων».

Η στόχευση του Υπουργείου δεν είναι να επιλυθούν τα προβλήματα των σχολείων, ούτε να στηριχθεί ο εκπαιδευτικός της τάξης. Βήμα – βήμα, πατώντας στους νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων δημιουργούν ένα σχολείο που χωρίς καμία στήριξη, χωρίς χρηματοδότηση, υποδομές και μόνιμο προσωπικό καλείται να λύσει ως «αυτόνομη» οικονομική – εκπαιδευτική μονάδα το σύνολο των προβλημάτων. Αν δεν τα καταφέρνει θα φταίει το ίδιο, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές.

Οι συνάδελφοι που αρνούνται να συμβάλλουν στο κλείσιμο σχολείων, στην εκδίωξη μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία και στην υποβάθμιση του έργου των εκπαιδευτικών που κρύβονται πίσω από τον πλαστό όρο «Αξιολόγηση», υπερασπίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα!

Η ανταπόκριση στην υλοποίηση της απόφασης του κλάδου είναι τεράστια!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης από τα 49 σχολεία της δύναμής της, δεν έχει πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για την Κατηγοριοποίηση των σχολείων («αξιολόγηση») λόγω συμμετοχής στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ μέχρι στιγμής σε 35 σχολεία!

31 ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 15 ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 12 ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 1 ο Εσπερινό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Γυμνάσιο Σίνδου, Γυμνάσιο Κυμίνων, Γυμνάσιο Χαλάστρας, Γυμνάσιο Καλοχωρίου, Γυμνάσιο Αγ. Αθανασίου, Γυμνάσιο Κουφαλίων, Γυμνάσιο Αδένδρου, Γυμνάσιο Χαλκηδόνας, Γυμνάσιο Ανατολικού, 1 ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 16 ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 1 ο Εσπερινό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Πειραματικό ΑΠΘ, ΓΕΛ Κυμίνων, ΓΕΛ Χαλάστρας, ΓΕΛ Καλοχωρίου, ΓΕΛ Αγ. Αθανασίου, ΓΕΛ Αδένδρου, 7 Ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, 8 ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, 15 ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, 6 ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, 14 ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, ΕΠΑΛ Αγ. Αθανασίου, ΕΠΑΛ Σίνδου, ΕΠΑΛ Χαλάστρας, ΕΠΑΛ Κουφαλίων, ΕΚ Ευκλείδη, ΕΚ Σίνδου, ΕΚ Κουφαλίων, ΕΕΕΕΚ Αγ. Αθανασίου.

Από τα σχολεία που δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί συνεδριάσεις, στα 3 η πλειοψηφία των συναδέλφων έχει ήδη ταχθεί με την απεργία αποχή, ενώ στα υπόλοιπα συνεχίζουν τη συλλογή υπογραφών για να εξασφαλίσουν την απεργία αποχή.

Καλούμε και τους συνάδελφους που ακόμα δεν το έχουν κάνει, να προσχωρήσουν στη συντριπτική πλειοψηφία της απεργίας-αποχής, ακόμα κι αν έχει ξεκινήσει στα σχολεία τους!

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα