Γραμματεία Αττικής: Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συνάντηση Δ.Σ. ΕΛΜΕ με τον Περιφερειακό Δ/ντη Αττικής

06/10/2015 - 14:05

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την Τετάρτη 29/9 πραγματοποιήθηκε συνάντηση, των ΔΣ ΕΛΜΕ της Αττικής με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής. Βασικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν τα φλέγοντα προβλήματα των Επαγγελματικών Λυκείων και κυρίως η έγκριση λειτουργίας ολιγομελών Τμημάτων Τομέων και Ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.

Ως ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα και τοποθετηθήκαμε κατά τις παρεμβάσεις μας στη συνάντηση θέτοντας τα εξής ζητήματα :

  • Nα εγκριθεί η λειτουργία Τμημάτων ολιγομελών τμημάτων όλων των Τομέων και Ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ με στόχο να στηριχθούν οι μαθητές και τα ΕΠΑΛ

  • Να δοθεί το δικαίωμα στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ να συμμετάσχουν στις ερχόμενες εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ.

  • Να επιτραπεί στους μαθητές της Γ Ημερήσιου και Δ Εσπερινού ΕΠΑΛ που απορρίφθηκαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος να εγγραφούν κανονικά στην τελευταία Τάξη και στις νέες Ειδικότητες οι οποίες αντιστοιχούν προς αυτές το πρόγραμμα των οποίων είχαν παρακολουθήσει.

  • Τέλος, αναφερόμενοι σε θέματα που αφορούν στην κάλυψη κενών γενικότερα στη Βθμια Εκπαίδευση απαιτήσαμε την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών καθώς και να προχωρήσουν επιτέλους οι τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά, οι συμπληρώσεις ωραρίου κλπ του υπάρχοντος δυναμικού με διαφάνεια και χωρίς ρουσφέτια.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής ακολουθώντας πιστά την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρνήθηκε να πάρει συγκεκριμένη θέση για τις περιπτώσεις ολιγομελών Τμημάτων ενώ υποστήριξε ότι είναι παιδαγωγικά θεμιτές οι συγχωνεύσεις Τμημάτων Τομέων και Ειδικοτήτων ΕΠΑΛ διαφόρων περιοχών. Χαρακτηριστικά μάλιστα, διευκρίνισε ότι ακόμα και τα Τμήματα των είκοσι πέντε μαθητών θα πρέπει να θεωρούνται ολιγομελή, πόσο μάλλον μικρότερα Τμήματα Ειδικοτήτων… Λύση δεν έδωσε ούτε για τη κάλυψη των υπαρχόντων κενών και ιδιαίτερα για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία Ειδικής Αγωγής. Στα υπόλοιπα αιτήματά μας δεν θεώρησε σκόπιμο να δώσει την παραμικρή απάντηση.

Συνάδελφοι, όλοι αντιλαμβανόμαστε τον εμπαιγμό! Τα άμεσα προβλήματα των σχολείων μας, των μαθητών μας, του κλάδου μας δεν μπορούν να περιμένουν. Ακόμα περισσότερο, τη στιγμή που η Διοίκηση, από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης μέχρι τον Υπουργό, αποσαφηνίζει με ωμότητα ότι δεν πρόκειται να δώσει λύσεις, αφού ο προγραμματικός τους μπούσουλας είναι το ψηφισμένο 3ο μνημόνιο και οι πολιτικές της Ε.Ε. που προβλέπει τον «ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ». Αλήθεια από πού περισσεύουν και θα κόψουν;;

Πιστεύουμε ότι ο δρόμος του μαζικού αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας, των εκπαιδευτικών, γενικότερα των ανθρώπων του μόχθου, είναι ο μόνος δρόμος απ΄ όπου μπορεί να βγει φως.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Παίρνουμε την υπόθεση της πάλης στα χέρια μας κόντρα σε παλιά και νέα μνημόνια!

Κάθε σχολείο, κάθε σωματείο να γίνει κάστρο του αγώνα!

Το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας είναι δική μας υπόθεση!

 

30/9/2015

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα