ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΣΕ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ

16/07/2011 - 13:38

 

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση των προεδρείων σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Στη ΔΟΕ τις θέσεις κατέλαβαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. Συγκεκριμένα, πρόεδρος και γραμματέας από την ΠΑΣΚ και αντιπρόεδρος και ταμίας από τη ΔΑΚΕ.

Στην ΟΛΜΕ τις θέσεις κατέλαβαν οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚ και της Συνεργασίας (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Συγκεκριμένα, πρόεδρος και ταμίας από τη ΔΑΚΕ, αντιπρόεδρος από την ΠΑΣΚ, Γραμματέας από τη Συνεργασία.

 Το ΠΑΜΕ και στις δύο Ομοσπονδίες κατέθεσε πρόταση για συγκρότηση αναλογικού, αντιπροσωπευτικού προεδρείου (η πρώτη δύναμη τον Πρόεδρο, η δεύτερη το Γραμματέα, η Τρίτη τον Αντιπρόεδρο κ.ο.κ.), με την προϋπόθεση πως θα συμμετάσχουν όλες οι παρατάξεις.

Η θέση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από Συνεργασία και Παρεμβάσεις στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ.

Στην ΟΛΜΕ κατέθεσαν υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου τρεις παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, Συνεργασία). Κατά συνέπεια, το ΠΑΜΕ δεν συμμετείχε στη συγκρότηση των Προεδρείων.

Οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των Παρεμβάσεων  στην ΟΛΜΕ κατέθεσαν πρόταση για συγκρότηση «αριστερού», «αγωνιστικού», «προγραμματικού» Προεδρείου μαζί με το ΠΑΜΕ.

Για μια ακόμα φορά επιχειρούν να ψαρέψουν στα θολά νερά. Ξέρουν πολύ καλά πως δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα προγραμματικής συμφωνίας με τις δυνάμεις του  ευρωμονόδρομου, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που:

  • Κρύβουν τον χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης, μιλάνε για κρίση χρέους, αθωώνοντας έτσι το καπιταλιστικό σύστημα. Χωρίζουν το χρέος σε «νόμιμο» και «παράνομο» και καλούν το λαό να πληρώσει το «νόμιμο», δηλαδή να πληρώσει τα χρέη της πλουτοκρατίας
  • Υποστήριξαν και υποστηρίζουν το αντιδραστικό οικοδόμημα της Ε.Ε. και το ευρώ, που ευθύνονται για τα βάσανα του λαού μας
  • Μιλάνε για «ειρηνικό» και «ακηδεμόνευτο» κίνημα, την στιγμή της πιο βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα του λαού, την στιγμή που δεκάδες μηχανισμοί του συστήματος, η ίδια η εργοδοσία, παρεμβαίνει στο εργατικό κίνημα

Στα παραπάνω, σε μεγάλο βαθμό συγκλίνουν και οι Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Ωστόσο, και μόνο το γεγονός πως στην ΟΛΜΕ ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αποτελούν πλειοψηφία (6 στους 11) φανερώνει το μέγεθος του τυχοδιωκτισμού, διότι δεν υπάρχει καν πλειοψηφία για την συγκρότηση «αριστερής» πλειοψηφίας και «αριστερού» προεδρείου.

Είναι ακόμα ενδεικτικό το γεγονός, πως Συνεργασία και Παρεμβάσεις κατέθεσαν διαφορετικά κείμενα σαν βάση συμφωνίας! Άλλο κείμενο κατέθεσαν στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ οι Παρεμβάσεις, άλλο η Συνεργασία, άλλο κείμενο ψηφίστηκε στο Συνέδριο (πολιτική απόφαση) από ΔΑΚΕ-Συνεργασία-Παρεμβάσεις!

Δεν τα βρίσκουν ούτε μεταξύ τους, αλλά κατηγορούν το ΠΑΜΕ ως διασπαστή!

Οι Παρεμβάσεις δήλωσαν στην πορεία, πως παρόλο που «έχουν διαφωνίες με τη Συνεργασία στηρίζουν την υποψηφιότητά της για τη θέση του Προέδρου, επειδή βρίσκονται από κοινού στην αγωνιστική πλευρά». Λίγα λεπτά μετά, όταν η Συνεργασία δήλωσε πως αυτοπροτείνεται και για τη θέση του Γραμματέα, αν δεν καταλάβει τη θέση του Προέδρου, οι Παρεμβάσεις δήλωσαν: «δεν ψηφίζουμε Συνεργασία, γιατί υπαναχώρησε από τη θέση της και συμμετέχει στο Προεδρείο»!

Η Συνεργασία αφού εκλέχτηκε στη θέση του Γραμματέα δήλωσε πως «θα παραμείνει στη θέση αυτή, μόνο αν η ΟΛΜΕ συνεχίσει να έχει αγωνιστική πορεία»! Αλλιώς θα παραιτηθεί! Τα σχόλια περιττεύουν!

Ο τυχοδιωκτισμός και η αφερεγγυότητα σε όλο τους το μεγαλείο. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 20 Ιουλίου (19:00 Ομόνοια) ενάντια στη διάλυση του συστήματος υγείας.

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2011

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα