ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Για την παράσταση διαμαρτυρίας Συλλόγων στη Δ/νση Α' Αθήνας

16/03/2021 - 14:57

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΕΥΔΟ-ΠΥΣΠΕ, ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΕΝΩΝ (βλ. πίνακα), ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,
ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ,
ΕΝΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡ/ΚΑ, ΤΡΙΜΗΝΙΤΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» συμμετείχε στην Παράσταση των Συλλόγων Α΄ Αθήνας όπου θέσαμε τα εξής ζητήματα:

1. Είναι ξεκάθαρο για μας ότι η συγκρότηση του ψευδο-ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, που δεν το αναγνωρίζουμε, είναι διαδικασία που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση του 95% του Κλάδου που απείχε από τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Άλλωστε ως Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» έχουμε καταγγείλει το ως τώρα μέλος του Συλλόγου μας, δ/ντρια του 3ου Δημοτικού Αθηνών, που με δική της αίτηση συμμετέχει ως αντιπρόεδρος στο ψευδο-ΠΥΣΠΕ.

2. Ζητήσαμε να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς και κυρίως για τις ειδικότητες που είτε υπάρχουν ελάχιστες, όπως για τη Θεατρική Αγωγή (μόλις 4 οργανικές!), είτε δεν υπάρχουν καθόλου, όπως για τα Εικαστικά! Επαναλάβαμε τη βασική μας θέση για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών (πάνω από 2.500 αναπληρωτές φέτος στην Α΄ Αθήνας και πάνω από 50.000 πανελλαδικά!), κάθε εκπαιδευτικός να έχει οργανική θέση και να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.

3. Στο ερώτημά μας προς τον Διευθυντή Εκπαίδευσης αν προτείνει κάποιο σχολείο της Α΄ Αθήνας για Πρότυπο ή Πειραματικό απάντησε ότι από μόνος του δε θα το κάνει παρά μόνο αν γίνει πρόταση από Σύλλογο Διδασκόντων. Τονίσαμε τη θέση μας να μην ενταχθεί κανένα σχολείο στα Πρότυπα Πειραματικά, άρα να μη γίνει καμία ανάλογη πρόταση από τον ίδιο ή από Σύλ. Διδασκόντων.

4. Απαιτήσαμε να ενημερωθούμε για τη διαδικασία εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στους Δήμους που είχαν εξαιρεθεί και συγκεκριμένα στον Δήμο Αθηναίων και Ζωγράφου. Καταγγείλαμε το γεγονός ότι εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων περνούν από τα σχολεία και «δεσμεύουν» αίθουσες των Δημοτικών, που τάχα δε χρειάζονται, για να εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή με όρους υποβάθμισης Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, μέσα σε ακατάλληλες αίθουσες Δημοτικών ή μέσα σε ελαφριού τύπου προκάτ, δηλ. κοντέινερ ή αλλιώς τσίγκινα κουτιά (!), κατά τα πρότυπα των Δήμων Καισαριανής και Βύρωνα! Ενημερωθήκαμε ότι για να εφαρμοστεί η Δίχρονη στον Δήμο Αθήνας χρειάζονται γύρω στις 78-80 αίθουσες (πέρυσι στην αρχή μιλούσαν για 130, που έγιναν στην πορεία 102 και τώρα μιλάνε για 80!). Τις αίθουσες αυτές θα εξασφαλίσουν γύρω στο 30% από τα Δημοτικά και οι υπόλοιπες θα είναι κοντέινερ! Ο τρόπος υπολογισμού τους είναι διαίρεση των 1600 προνηπίων (που υπολογίζουν ότι θα προστεθούν φέτος στα Νηπιαγωγεία στα πλαίσια της υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής) δια του 20, υπολογίζοντας τα τμήματα με 20 περίπου παιδιά (1600 : 20 = 80 αίθουσες). Μόνο που δεν υπολογίζουν τη γεωγραφική κατανομή, με αποτέλεσμα, αν προχωρήσουν έτσι, θα έχουμε σε πολλά Νηπιαγωγεία στοίβαγμα σε 25άρια τμήματα σε ακατάλληλες αίθουσες Δημοτικών και σε άλλα 20άρια τμήματα σε ελαφριού τύπου προκάτ, δηλαδή σε τσίγκινα κουτιά! Στην ουσία μιλάμε για νέα υποβάθμιση της Προσχολικής Αγωγής! Κι όλα αυτά με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και των Δημοτικών Αρχών Αθήνας, που εδώ και 3 και πλέον χρόνια δεν έφτιαξαν τα αναγκαία νέα Νηπιαγωγεία και αίθουσες και θέλουν να εφαρμόσουν τη Δίχρονη χωρίς κανένα κόστος! Σε κάθε περίπτωση ζητήσαμε αναλυτική ενημέρωση και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε να μας τη δώσει ως την επόμενη Τρίτη και θα επανέλθουμε στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

5. Προσδιορισμός κενών στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας. Ζητήσαμε και είχαμε αναλυτική ενημέρωση για το πώς διαμορφώνονται ως τώρα τα κενά. Για πρώτη φορά φέτος θα συνυπολογιστούν και τα κενά που δημιουργούνται από τις φετινές αιτήσεις συνταξιοδότησης, αν και κάποιες θα ανακληθούν στην πορεία.

Ειδικότητα

Υπάρχουσες οργανικές

Υπάρχοντες εκπαιδευτικοί

Ελλείψεις (-), πλεόνασμα (+) εκπαιδευτικών

Αιτήσεις συνταξιοδότησης

Συνολικά Κενά που θα δοθούν για μεταθέσεις.

Γενική Αγωγή

Γαλλικών ΠΕ05

50

49

-1

0

1

Αγγλικών ΠΕ06

277

270 (3 διάθεση, 2 Πειραματικά)

-7

16

23

Γερμανικών ΠΕ07

21

21

0

0

0

Φυσικ. Αγωγής ΠΕ11

269

266 (1 διάθεση, 2 Πειραματικά)

-3

10

13

Νηπιαγωγοί ΠΕ60

638

619

-19

28

47

Δάσκαλοι ΠΕ70

2939

2727 (12 διάθεση, 18 Πειραματικά)

-212

140

352

Μουσικοί ΠΕ79

122

107 (2 Πειρ/κά)

-15

3

18

Πληροφορικής ΠΕ86

83

83 (1 Πειρ/κά)

0

0

0

Θεατρ. Αγωγής ΠΕ91

4

4*

0*

0

0**

Καλλιτεχνικών ΠΕ08

0

0*

0*

0

0**

Για το 87ο Διαπολιτισμικό

Οι μεταθέσεις στο διαπολιτισμικό γίνονται απευθείας από το Υπ. Παιδείας. Υπάρχουν 2 κενά δασκάλων στο 87ο.

Ειδική Αγωγή

Φυσ. Αγωγής ΠΕ11

6

7 (2 διάθεση)

+1

1

0

Νηπιαγωγοί ΠΕ60

65

53 (33 διάθεση, νεοδιόριστοι)

-12

0

12

Δάσκαλοι ΠΕ70

288

275(62διάθεση, νεοδιόριστοι)

-13

14

27

Μουσικοί ΠΕ79

2

1

-1

0

1

0* Όλα τα κενά των Καλλιτεχνικών (Εικαστικών) και της Θεατρικής Αγωγής (πλην 4 οργανικών που υπάρχουν)  καλύπτονται από συναδέλφους από τη Δευτεροβάθμια ή κυρίως από αναπληρωτές.

0** Επείγουσα ανάγκη σύστασης οργανικών θέσεων για Καλλιτεχνικά και Θεατρική Αγωγή, για να μπουν και οι Κλάδοι αυτοί στη διαδικασία διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών και στη συνέχεια μεταθέσεων.

6. Στο ερώτημα του Διευθυντή Εκπαίδευσης για το τι προτείνουμε για τους τριμηνίτες αναπληρωτές συναδέλφους μας μετά το τέλος και του 2ου τριμήνου απαντήσαμε ότι ναι μεν θα το δούμε ξανά στα Δ.Σ. μας το θέμα, αλλά βασική μας θέση είναι καμία απόλυση αναπληρωτή και είναι ευθύνη του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης (που δημιούργησαν άλλη μια μορφή ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση), να άρουν την όποια αδικία προκύπτει στη μοριοδότηση των αναπληρωτών που ήταν πιο μπροστά στους πίνακες.

7. Ζητήσαμε και κλείσαμε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας για τη στέγαση των Ειδικών Σχολείων του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα των 1ο, 2ου Δημοτικών και 1ου, 2ου Νηπιαγωγείων ΕΛΕΠΑΠ που στεγάζονται μέσα και δίπλα στην ιδιωτική εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ και του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Βύρωνα που παραμένει στα χαρτιά και αστέγαστο πάνω από 10 χρόνια! Η συνάντηση θα γίνει Τρίτη 16/3 στις 10 π.μ.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα