ΕΞΩΡΑΪΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ

16/01/2013 - 11:54

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στα σχολεία υλοποιούνται «ευρωπαϊκά προγράμματα», με την χρηματοδότηση της Ε.Ε. Ανάμεσα στα άλλα τα εξής:

  • Το Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, προσκαλεί Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Jean Monnet με τίτλο «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σχολείο». Ως βασικός στόχος του προγράμματος αναφέρεται «η παρουσίαση των γεγονότων που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μαθητές και φοιτητές καθώς και η εξοικείωσή τους με τα θεσμικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας της».
  • Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής και η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (υπό την αιγίδα της  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης) υλοποιούν το πρόγραμμα «Ας γίνουμε Ευρωβουλευτές». Στόχος του προγράμματος είναι «οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν, να προβληματισθούν και να εργασθούν για θέματα που αφορούν   το κοινωνικό σύνολο, αλλά και τους ίδιους σαν αυριανούς Ευρωπαίους πολίτες, ειδικότερα σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η Ε.Ε.»." title="" /> 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι, το Υπουργείο Παιδείας μαζί με την ΕΕ, οργάνωσαν φιέστες στα σχολεία, προκειμένου να «τιμήσουν» τα 20 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σύνθημα της αισχρής αυτής προπαγάνδας στα μυαλά των νέων παιδιών είχε τίτλο «20 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση, τι κερδίσαμε και τι χάσαμε»!

 

Είναι φανερό ότι σκοπός και αυτών των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι η με κάθε τρόπο αγιοποίηση στις συνειδήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε.

 

Αποτελεί πρόκληση! Την ώρα που ο λαός μας στενάζει από τη βάρβαρη πολιτική μονοπωλίων-Ε.Ε.-κυβέρνησης, οι δυνάστες του να δηλητηριάζουν τα μυαλά των νέων παιδιών. Αυτοί που λένε «έξω τα κόμματα και η πολιτική» από τα σχολεία, προχωρούν σε φιέστες υπέρ των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που μακελεύουν τους λαούς.

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο και την αποστολή των διάφορων ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα σχολεία, για την προώθηση των οποίων πασχίζουν, τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του υπήρξαν διαχρονικά οι καλύτεροι σπόνσορες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που εκπονούνται διαχρονικά μέσα στο σχολεία για να στηρίζουν την Ε.Ε. και την πολιτική της).

 

Τα προγράμματα αυτά δεν είναι αθώα! Προωθούν την στρατηγική της Ε.Ε. για την εκπαίδευση που συμπυκνώνεται στο εξής: «Η επένδυση στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων έχει ζωτική σημασία για την τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας. Τα ευρωπαϊκά συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης εξακολουθούν να υπολείπονται όσον αφορά την εξασφάλιση των κατάλληλων δεξιοτήτων για την απασχολησιμότητα, ενώ δεν συνεργάζονται επαρκώς με τις επιχειρήσεις ή τους εργοδότες προκειμένου να φέρουν τη μαθησιακή εμπειρία πιο κοντά στην πραγματικότητα του εργασιακού περιβάλλοντος. Οι εν λόγω αναντιστοιχίες δεξιοτήτων προκαλούν αυξανόμενη ανησυχία για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας». (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ανασχεδιασμός της εκπαίδευσης: επενδύοντας στις δεξιότητες για καλύτερα κοινωνικοοικονομικά αποτελέσματα, Νοέμβρης 2012).

 

Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο, η υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα αποτελεί βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση του σχολείου και του εκπαιδευτικού έργου.

 

Να ποια είναι η στρατηγική της Ε.Ε. Κατάρτιση των μαθητών σε δεξιότητες που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά του, δηλαδή τα κέρδη των βιομηχάνων! Αμορφωσιά και δουλειά χωρίς δικαιώματα, ήλιο με ήλιο!

 

Κάθε βήμα στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής ανοίγει το δρόμο σε νέο χτύπημα των δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Γι’ αυτό το λόγο, καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην δεχτούν να υλοποιήσουν τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γυρίσουν την πλάτη στα ευρωπαϊκή προγράμματα. Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους να καταδικάσουν την ωμή προπαγάνδα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών μέσα στα σχολεία.

 

Αθήνα 15/1/2013

 


Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα