ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

02/02/2011 - 01:53

Οι χορηγοί, οι μεγαλοεπιχειρηματίες ακονίζουν τα μαχαίρια τους και ετοιμάζονται να εισβάλλουν (ολοκληρωτικά πια) στο δημόσιο σχολείο. Μόνο τις τελευταίες μέρες έχουμε αλλεπάλληλα κρούσματα εισβολής επιχειρήσεων μέσα στα σχολεία. Ξεθαρρεύουν από την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., που συμφωνούν ΝΔ και ΛΑΟΣ και χρόνια τώρα, προωθεί το νέο σχολείο της αγοράς.

Συγκεκριμένα,

  • η εταιρεία CONNECTμε έδρα τον Πειραιά διαφημίζει πως μπορεί να αναλάβει ορισμένα λειτουργικά έξοδα των σχολείων (πετρέλαιο, μικροεπισκευές κλπ…), με αντάλλαγμα, το 10% της επιφάνειας του σχολείου, να διατίθεται για την διαφήμιση χορηγών. Εκμεταλλεύεται την άθλια οικονομική κατάσταση των σχολείων, την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, για να μετατρέψει τα σχολεία σε διαφημιστικές πινακίδες
  • Ο ραδιοσταθμός musicvoiceδιοργάνωσε τα Χριστούγεννα ραδιομαραθώνιο αγάπης, προκειμένου να μαζευτούν έσοδα για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν και διάφορες εταιρείες, όπως η pizzafun. Στη διάρκεια εκδήλωσης, οι δάσκαλοι του σχολείου (στην πλειοψηφία τους νέοι συνάδελφοι και συμβασιούχοι) υποχρεώθηκαν να μοιράζουν σε γονείς και παιδιά ΑΜΕΑ εκπτωτικά κουπόνια της pizzafun.
  • Σε δημοτικά της Σαλαμίνας, η εταιρεία «Χρυσομηλιά» αναλαμβάνει με το αζημείωτο (6 ευρώ από το κάθε παιδί) να «διδάξει» τα παιδιά γύρω από την ανακύκλωση του νερού και σε νηπιαγωγεία της Μεταμόρφωσης να διδάξει τον «ύπνο» με «δάσκαλο» μια γνωστή εταιρεία στρωμάτων.

Η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Παιδείας πρέπει να συναντήσει απέναντί της το κοινό Μέτωπο γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά προειδοποιούμε την κυβέρνηση πως δεν θα ανεχθούμε την μετατροπή των σχολείων σε Α.Ε. έξω οι εταιρείες από τα σχολεία. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα