Φοιτητές - Εκαπιδευτικοί - Γονείς

Έστειλε ηχηρό μήνυμα το μαζικότατο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (VIDEO-ΦΩΤΟ)

28/01/2021 - 15:52

Μαζικότατο, δυναμικό, γεμάτο παλμό, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έγινε σήμερα στην Αθήνα, έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στις κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων, μήνυμα ενάντια στην καταστολή που η κυβέρνηση εντείνει και στα ΑΕΙ με το νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, διατράνωσε την απαίτηση να ανοίξουν τα σχολεία και οι σχολές με ασφάλεια.

Το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε το μεσημέρι στα Προπύλαια, που «πλημμύρισαν» από τα πυκνά μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων, τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση με κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους έχοντας κηρύξει στάση εργασίας, ήταν εκεί τα Σωματεία Εκπαιδευτικών, η Ομοσπονδία Γονέων και εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής τους Επιτροπής.

Τα μπλοκ των διαδηλωτών απλώθηκαν στην Πανεπιστημίου προς την πλευρά της Ομόνοιας και ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία χιλιάδων διαδηλωτών μέσω της οδού Σταδίου, που κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα, πέρασε μπροστά από τη Βουλή και ξανακατέβηκε την Πανεπιστημίου, φτάνοντας και πάλι στην Ομόνοια, όπου η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για την επόμενη βδομάδα.

«Καζάνι που βράζει» οι φοιτητές, με την αγανάκτησή τους για τον ένα χρόνο που παραμένουν κλειστά τα Πανεπιστήμια να ξεχειλίζει, απαίτησαν να ξαναγυρίσουν στις σπουδές τους, να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια. Διατράνωσαν με τα συνθήματά τους ότι αυτή είναι η ανάγκη τους και όχι η ένταση της καταστολής, οι διαγραφές φοιτητών, τα πειθαρχικά, η πανεπιστημιακή αστυνομία, που η κυβέρνηση χρηματοδοτεί απλόχερα, αντί να δίνει αυτά τα χρήματα για να ανοίξουν οι σχολές.

Μαζί τους, μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί απαίτησαν επίσης μέτρα ασφαλείας για τα σχολεία, ενώ ξεκαθάρισαν ότι «δεν είμαστε πειραματόζωα», μιλώντας για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που καλούνται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις σε πέντε μήνες με ένα νέο, διαφορετικό σύστημα πρόσβασης, που θα αφήσει πολύ περισσότερους υποψήφιους εκτός σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης, σπρώχνοντάς τους πελάτες για τις διάφορες ιδιωτικές σχολές.

Κι όλοι μαζί ξεκαθάρισαν ότι ο ελπιδοφόρος αυτός αγώνας, ο δίκαιος αυτός αγώνας θα συνεχιστεί.

Οι φοιτητές εξάλλου μέσα από τη σύσκεψη 25 Συλλόγων τους στην Αθήνα έδωσαν ήδη τα νέα τους αγωνιστικά ραντεβού για την επόμενη βδομάδα με:

Αποκλεισμό της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου τη Δευτέρα 1/2, τις εργάσιμες ώρες, με κάλεσμα προς εργαζόμενους και πανεπιστημιακούς να συμμετάσχουν κι εκείνοι.

Φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 4/2, στις 13.00, στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και εγρήγορση για συλλαλητήριο τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Βασική Κατηγορία: 

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑ - Α. ΚΑΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα