ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Για την απόφαση της ΠΔΕ Ιονίων Νήσων

06/09/2017 - 17:10

06/9 στις 11.30 παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη μείωση τμημάτων στη ΔΔΕ

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει το υπ’ αρ. 4281/28-08-2017  έγγραφο του Περιφερειακού Δ/ντή Αθμιας και Β΄θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση με το οποίο ζητά από τους Διευθυντές ΔΕ διευκρινίσεις «για ποιο λόγο σε ορισμένες σχολικές μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη δημιουργήσει τμήματα Γενικής Παιδείας (ΓΠ), ο αριθμός των τμημάτων δεν συμφωνεί με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία, αν και από τα στοιχεία του my-school, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα χωρητικότητας στις αίθουσες διδασκαλίας». Σε εφαρμογή της απόφασης αυτής, στις 04/9 απέστειλε το υπ’αρ. 4355 έγγραφο με το οποίο μειώνει τον αριθμό των τμημάτων στο 3ο Γ/σιο, το ΓΕΛ Κατ/ρίου και το Γ/σιο Λιθακιάς.

Ο κ. Γκούσης από αυταρχισμό και διοικητικές απειλές γνωρίζει καλά. Αυτή η επιλογή, ασφαλώς, δεν είναι προσωπική στάση του Περ/κού Δ/ντή αλλά αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ στην εκπαίδευση να στοιβάζει σαν σαρδέλες τους μαθητές σε 27αρια – 30άρια τμήματα σε χώρους που δεν πληρούν τις σύγχρονες προϋποθέσεις ασφάλειας και εκπαίδευσης, στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων. Οι παιδαγωγικοί λόγοι και η ασφάλεια δεν τίθενται καν ως κριτήρια (αποκλείονται με άλλα λόγια) για τη διαμόρφωση των τμημάτων στην πιο σεισμογενή περιοχή της χώρας και της Ευρώπης. Αποτελεί μέγιστη πρόκληση (με νωπές ακόμα τις μνήμες από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς  σε Χίο, Λέσβο, Κω αλλά και σε Κεφαλονιά – Λευκάδα πριν λίγα χρόνια) να «παίζει» η κυβέρνηση με τους όρους διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ασφάλεια των μαθητών προκειμένου να ικανοποιήσει τους δείκτες της αξιολόγησης και τις απαιτήσεις των εταίρων της. Η ΝΔ και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν μαζί με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ το 3ο μνημόνιο -και έχουν δεσμευτεί να εφαρμόσουν και το 4ο- δε λένε κουβέντα γι’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα, αφού συναινούν με αυτή την πολιτική.

Ο κ. Γκούσης υλοποιώντας την κυβερνητική επιλογή θέτει με εύσχημο αλλά σαφή τρόπο ζήτημα διοικητικής παράβασης στην περίπτωση που συγκροτούνται τμήματα με αριθμό μικρότερο των 27 – 28, ακόμη και 30 μαθητών. Ασκεί πίεση προς τα κάτω, που μέσω των Διευθυντών ΔΕ φθάνει στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους συλλόγους διδασκόντων, ώστε να «διορθωθεί η παρανομία» στο ηλεκτρονικό σύστημα my-school.

Για άλλη μια φορά στο όνομα της νομιμότητας ζητούν θυσίες των όρων για την εκπαίδευση των παιδιών του λαού, προκειμένου να διαθέσουν και τη «δεκάρα» ακόμη στην ικανοποίηση των αναγκών των μονοπωλιακών ομίλων (επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές). Αυτή είναι η ετοιμότητα της συγκυβέρνησης και των στελεχών της για τη νέα σχολική χρονιά, με το στρίμωγμα των μαθητών για το «θάψιμο» στα κενά των σχολείων. Θέλει, μάλιστα, και το λαό να πανηγυρίσει μαζί της!!!

Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη την κυβερνητική πρόκληση. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να βρίσκονται σε εγρήγορση και από κοινού με τους μαθητές και τους γονείς να μην επιτρέψουμε οποιαδήποτε μείωση/συγχώνευση/σύμπτυξη τμημάτων οργανώνοντας κινητοποιήσεις.

 

Απαιτούμε:

 

  1. Να σταματήσουν οι έμμεσες υπηρεσιακές απειλές του Περιφερειακού Δ/ντή - καμία μείωση αριθμού τμημάτων.
  2. Καμία μείωση τμημάτων σε οποιοδήποτε σχολείο της Ζακύνθου
  3. 20 μαθητές ανά τμήμα ΓΠ Γυμνασίων και Λυκείων, 15 μαθητές ανά τμήμα προσανατολισμού, 10 μαθητές ανά εργαστήριο ΕΠΑ.Λ.

 

Οργανώνουμε: Παράσταση διαμαρτυρίας στις 06/9/2017 στις 11.30 π.μ. στη ΔΔΕ Ζακύνθου

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα