Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Για τους εκπαιδευτικούς που διώκονται από τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

12/09/2019 - 14:17

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους 8 συναδέλφους που υφιστανται δίωξη (ΕΔΕ) από τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μετά από απανωτές καταγγελίες πρώην διευθύντριας. Η συγεκριμένη διευθύντρια, αφού μήνυσε σχεδόν όλους τους συναδέλφους του 2ου Γυμνασίου Άνω Τούμπας και μετά την πανηγυρική τους αθώωση από το Δικαστήριο, έδειξε ακόμα μια φορά την εμπάθειά της κατηγορώντας συναδέλφους του σχολείου και 2 συναδέλφους μέλη του ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ, αυτή τη φορά, και για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Εκτός των άλλων ανυπόστατων κατηγοριών, η πρώην διευθύντρια αμφισβητεί την απόφαση του Δικαστηρίου και ζητάει πειθαρχική δίωξη για «υποκίνηση συναδέλφων εναντίον της αυτοαξιολόγησης» και παράβασης καθήκοντος. Στην πραγματικότητα, οι συναδέλφισσες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να υπερασπίσουν και να εφάρμοσουν τη συνδικαλιστική απεργία –αποχή από κάθε μορφή αξιολόγησης, που αποτελούσε απόφαση του Σωματείου (ΕΛΜΕ) και της Ομοσπονδίας (ΟΛΜΕ).

Μέχρι εδώ η υπόθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γραφική. Όμως, με ευθύνη της Διοίκησης, η οποία αγνόησε και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων, αλλά και την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου και το ιστορικό της υπόθεσης που ταλαιπώρησε το σχολείο και του συναδέλφους, διατάχθηκε ΕΔΕ. Παρά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου, την αθωωτική απόφαση για τους 20 συναδέλφους από το Πρωτοδικείο και την άρνηση του Εφετείου να δεχτεί αίτηση Έφεσης, η Διεύθυνση θεωρεί ότι πρέπει να ταλαιπωρεί τους συναδέλφους για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Είναι σαφές ότι κάθε προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και της καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής που θέλει να βάλει ταφόπλακα στη δράση των σωματείων.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση να σταματήσει άμεσα την πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι κάθε συναδέλφου που διώκεται για τη δράση του και ότι η προσπάθεια φίμωσης των σωματείων θα βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα