ΕΛΜΕ Πειραιά: Καταγγελία για τις αποσπάσεις

18/09/2017 - 23:59

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική του ΥΠΠΕΘ ως προς τις αποσπάσεις των συναδέλφων της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Προχώρησε σε ριζικές περικοπές κάθε είδους αποσπάσεων και μετά τις μηδαμινές μεταθέσεις δόθηκε η χαριστική βολή σε συναδέλφους που για ακόμη μια χρονιά θα βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους.

   Συγκεκριμένα:

  • Δεν ικανοποίησε αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας.
  • Δεν έλαβε υπόψη κενά εκπαιδευτικών που ανακοίνωσαν τα ΠΥΣΔΕ ακόμη και αυτά που προέκυψαν αρχές Σεπτεμβρίου - ούτε καν το μειωμένο αριθμό κενών που ισχυρίζεται το Υπουργείο- και δεν προχώρησε στην ικανοποίηση των αιτήσεων αυτών πριν την πρόσληψη αναπληρωτών η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 6/9/2017.
  • Απέρριψε το αίτημα για αποσπάσεις εκπαιδευτικών που πλεονάζουν τόσο στην περιοχή τοποθέτησης όσο και στην περιοχή αίτησης απόσπασης.
  • Πραγματοποίησε - για πρώτη φορά- ελάχιστες αποσπάσεις εκπαιδευτικών μελών Δ.Σ. ΕΛΜΕ στις περιοχές εκλογής τους αφαιρώντας τους το δικαίωμά τους να εργασθούν στις περιοχές στις οποίες εκλέχθηκαν από χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Όλα αυτά συνιστούν επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα -και στο σύνολο των εκπαιδευτικών- το οποίο πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει αντεργατικές πολιτικές που έχουν ως στόχο την μείωση του εργασιακού κόστους αδιαφορώντας για τον ανθρώπινο παράγοντα.

Η ΕΛΜΕ απαιτεί την άμεση πραγματοποίηση της επόμενης φάσης αποσπάσεων για όλα τα λειτουργικά κενά καλύπτοντας όλο το φάσμα των αποσπάσεων που προαναφέρθηκε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

                                           

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΤΙΔΗΣ  ΗΛΙΑΣ                                    ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα