ΕΛΜΕ Πειραιά: Διώξεις εις βάρος Δημοτικών Συμβούλων του Δ. Ιλίου

29/10/2017 - 03:12
vodafone

Οι διώξεις των πολυεθνικών και των ιδιοκτητών εις βάρος των Δημοτικών Συμβούλων που συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αίτημα της απομάκρυνσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, δεν θα περάσει!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει τους 4 Δημοτικούς Συμβούλους, Πάνο Κουτσιανα, Γιώργο Σταματόπουλο, Γιώργο Θεωδορακόπουλο και Νίκο Ξενάκη, που έκαναν το χρέος τους! Το χρέος του Δημοτικού Συμβούλου δεν είναι απλά να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Το χρέος του Δημοτικού Συμβούλου είναι να βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους, να αγωνίζεται έμπρακτα μαζί τους, και να στηρίζει πολιτικά το δίκαιο αίτημα της απομάκρυνσης των κεραιών πόσο μάλλον όταν πρόκειται για  θέματα προάσπισης της υγείας της κοινωνίας.

Την άνοιξη του 2014, οι κάτοικοι, οι γονείς και οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τη κεραία επί της Δήμητρας 4, που βρισκόταν σε απόσταση 40 μέτρων έξω από 2 σχολικές μονάδες τους.  Παραβρέθηκαν στο Δημοτικο Συμβούλιο, σύστησαν επιτροπή και απαιτησαν από το Δημοτικο Συμβούλιο Ιλίου την έμπακτη συμπαράσταση του. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις είχαν προηγηθεί  και σε άλλες 6 γειτονιές ενώ άλλη 1 έγινε και το 2016, στο Δήμο Ιλίου. Με βάση και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι στήριξαν τις κινητοποιήσεις των κατοίκων.

Η Vodafone άσκησε μήνυση, και οι ιδιοκτήτες άσκησαν αγωγή απαιτώντας 206.825,00 € από τον κάθε Δημοτικό Σύμβολο!!! Δηλ από τους Πάνο Κουτσιανα, Γιώργο Σταματόπουλο, και Γιώργο Θεωδορακόπουλο. Οι ιδιοκτήτες συνέχισαν και άσκησαν μήνυση στους Πάνο Κουτσιανά και Νίκο Ξενάκη γιατί διακίνησαν ενημερωτικά φυλλαδια και συνομιλούσαν με τον κόσμο της γειτονιάς. Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να αναλάβει τα δικαστικά έξοδα των δημοτικών συμβούλων!

Το σχέδιο των πολυεθνικών και των ιδιοκτητών που βάζουν πάνω από την υγεία των πολλών τα κέρδη τους, έχει πολλαπλό στόχο: α) Να εκφοβίσει τους κατοίκους που αγωνίζονται, β) να εξοντώσει οικονομικά τους διωκόμενους, γ) να ποινικοποιήσει τη πολιτική παρέμβαση και άποψη. Το σχέδιο τους δεν θα περάσει!

Συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους! Καταδικάζουμε κάθε μορφή εκφοβισμού, οικονομικής εξόντωσης, και ποινικοποίησης της πολιτικής παρουσίας και άποψης.

 

        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΠΑΤΙΔΗΣ  ΗΛΙΑΣ                                    ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα