ΕΛΜΕ Πειραιά: Ακόμη μια χρονιά χωρίς βιβλία οι μαθητές του Ναυτικού Τομέα των ΕΠΑΛ

09/02/2018 - 00:44

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

Για μια ακόμα χρονιά, τα βιβλία για το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθημάτων του Ναυτικού Τομέα των ΕΠΑΛ δεν έχουν πάει ακόμα στα σχολεία της χώρας! Κάποια μαθήματα μάλιστα είναι και πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Το ίδιο έγινε και πέρσι, όπου τα βιβλία έφτασαν μετά το Γενάρη. Τότε, είχαν δοθεί μια σειρά υποσχέσεις για την οριστική τάχα λύση του ζητήματος κ.α.

Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί, όπως και πέρσι, αναγκάζονται να καταφύγουν στη γνωστή "παιδαγωγική" μέθοδο, αυτή της φωτοτυπίας... Αναγκάζονται να βγάζουν φωτοτυπίες, προκειμένου να γίνει στοιχειωδώς το μάθημα, γυρνώντας μας στην εποχή Διαμαντοπούλου.

Πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση, που υποβαθμίζει κατάφωρα την εκπαιδευτική διαδικασία. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες για "επιστροφή στην κανονικότητα" ή για ΕΠΑΛ που τάχα αναβαθμίζονται, ήταν στάχτη στα μάτια γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών. Το μόνο που μένει είναι η συνέχιση μιας βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής που, ανάμεσα στα άλλα, στερεί ακόμα και τα αυτονόητα από τους μαθητές και τα σχολεία.

Απαιτούμε την άμεση αποστολή των βιβλίων στα σχολεία, χωρίς άλλη καθυστέρηση!

 

Το ΔΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα