Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Για την χρηματοδότηση των σχολείων

16/03/2018 - 02:44

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ύστερα από ενημέρωση που έγινε στο Δ. Σ. της ΕΛΜΕ από την Δ/ντρια του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου της Αθήνας και τα σχετικά παραστατικά που κατατέθηκαν, το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ διαπίστωσε ότι:

Υπάρχει υπερβολική χρέωση λειτουργικών εξόδων στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο, ιδιαίτερα στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος απ' όπου προκύπτει ποσό 1.040 € περίπου υπέρ του σχολείου.

Κατά συνέπεια πρέπει να διορθωθεί άμεσα το ποσό που αναλογεί στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο και επίσης να του αποδοθούν τα χρήματα του Ουκρανικού σχολείου.

Από έλεγχο που διενεργήσαμε διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν:

  1. Μειωμένες έως μηδενικές ενισχύσεις σε σχολεία που έχουν υποστηρίξει κοινωνικές δομές του Δήμου της Αθήνας όπως το 8ο Γυμνάσιο και το ΔΥΕΠ του Υπ. Παιδείας στο 66ο Γυμνάσιο και των οποίων τα έξοδα ήταν αυξημένα εξ' αιτίας αυτού του λόγου.
  2. Μειωμένες έως μηδενικές ενισχύσεις σε σχολεία όπως το 20ο ΓΕΛ και το 52ο Γυμνάσιο στα οποία εμφανίζεται μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος γεγονός που δεν οφείλεται σε κατανάλωση των σχολείων αλλά στις ομάδες που προπονούνται ή αγωνίζονται στα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων. Δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ότι "οι ομάδες δεν πληρώνουν". Γνωρίζουμε ότι αυτός είναι συμβατικός όρος για να χρησιμοποιούν αυτές τα γυμναστήρια. Ο Δήμος υποχρεούται να βρει τρόπο είσπραξης των χρημάτων από τις ομάδες και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιβαρύνονται τα σχολεία.

Είναι επίσης βέβαιο ότι τα χρήματα της επιχορήγησης για την λειτουργία των σχολείων δεν επαρκούν. Πρέπει από κοινού Δήμος και εκπαιδευτικοί να απαιτήσουμε αύξηση της επιχορήγησης προς τα σχολεία.

Για το ΔΣ
 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα