ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : Περικοπή επιδόματος με την «έγκριση» του υπουργείου Παιδείας

05/09/2010 - 12:28
 

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων «ανοίγουν», πάλι, θέμα περικοπής μισθών στους εκπαιδευτικούς και βασίζονται σε έγγραφο του 3ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Σε νέα προσπάθεια περικοπής μισθών των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση προχωρούν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, αξιοποιώντας έγγραφο υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν το έγγραφο του 3ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, με ημερομηνία 28-4-2010, με το οποίο γνωστοποιείται σε «Ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του 3ου Γραφείου Πειραιά» ότι μπορούν να μειώσουν το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης των εκπαιδευτικών.

Το έγγραφο βασίζεται στις περικοπές μισθών στο δημόσιο και αναφέρει: «Το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναπροσαρμόζεται με το ποσοστό του πληθωρισμού του προηγούμενο έτος και από 15-3-2010 το εν λόγω επίδομα θα καταβάλλεται στο ποσό που έχει διαμορφωθεί στις 31-12-2009, μειωμένο κατά 12%, δηλαδή στο ποσό των 313,20 ευρώ. Δεδομένου ότι η ανωτέρω διάταξη ισχύει από 15-3-2010, για τους δυόμισι πρώτους μήνες το εν λόγω επίδομα υπολογίζεται προσαυξημένο με το ποσοστό του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους (1,2%) μειωμένο κατά 12% στο ποσό των 316, 96 ευρώ. Παρακαλούμε όπως φροντίσετε την τήρηση των ανωτέρω οδηγιών στη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών που απασχολείτε».

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων στέλνει στα μέλη του το έγγραφο αυτό, μαζί με μια γνωμοδότηση καθηγητή πανεπιστημίου (που τάσσεται υπέρ της μείωσης αποδοχών στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς), για να κρίνουν πώς θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα των επιδομάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι, το Μάρτη, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων πρωτοάνοιξαν θέμα επέκτασης των περικοπών μισθών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Και την προηγούμενη φορά, το «εγχείρημα» βασίστηκε στην ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία οι μισθοί των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ακολουθούν τους μισθούς των συναδέλφων τους στα δημόσια σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας είχε «αντιδράσει» δηλώνοντας ότι ο νόμος για τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων «δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περικοπή αποδοχών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα». Ο αρμόδιος ειδικός γραμματέας, με έγγραφό του προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, ζήτησε τον έλεγχο των μισθολογικών καταστάσεων των ιδιωτικών σχολείων υποστηρίζοντας «η οποιαδήποτε περικοπή μισθού αντίκειται στη νομοθεσία». Ενα μήνα μετά το 3ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έστειλε έγγραφο για να κοπεί το επίδομα εξωδιδακτικής στήριξης σε ιδιωτικά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα