ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Μπλόκο στα μέτρα! Απόφαση πήρε το ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

17/11/2012 - 13:30

Μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ το ΔΣ της ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση για «να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το τερατούργημα της κυβέρνησης. Μπλόκο στις απολύσεις και σ' όλα τα αντιλαϊκά μέτρα». Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «τα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή περνούν βαριές αλυσίδες στο λαό. Χτυπούν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μας οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα».

Στην ανακοίνωση περιγράφονται αναλυτικά οι επιπτώσεις απ' τα μέτρα και τον προϋπολογισμό στους δημόσιους υπαλλήλους και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση και υπογραμμίζεται: «Ολοι μαζί μια φωνή μια γροθιά, να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το τερατούργημα. Χρειάζεται κίνημα και αγώνας που θα παρεμποδίσει τα μέτρα, θα τα μπλοκάρει στην πράξη.

Κίνημα και αγώνας, που θα αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές και όλες τις αναδιαρθρώσεις που διαμορφώνουν μια κρατική διοίκηση, πιο αυταρχική, πιο συγκεντρωτική, πιο επιτελική, πιο στενά δεμένη με τους μηχανισμούς της ΕΕ, πιο επιθετική απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Ενότητα κι αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις.

  • Να μην περάσει η αξιολόγηση.
  • Να μην περάσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων, οι συμπτύξεις των τμημάτων.
  • Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από πόλη σε πόλη, όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις

Οχι στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή».

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα